Haha lilla grodan.

Tänk vilken stor mage jag tyckte jag hade här. Detta är vecka 15 och magen började ploppa ut
 Den kändes jättestor då , haha vill inte ens tänka på hur det blir sista 10 veckorna :p 🙊🙈

Vecka 30

Barnet

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilo. Det är omkring 41 centimeter långt, men från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster eftersom föräldrarnas gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och funktion spelar också roll.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar av din graviditet gått, bara tio veckor kvar! Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sådant som du gissar att du inte hinner sedan – gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören.


Egna tankar : 

Det härliga illamåendet är tillbaka. Alla dessa krämpor alltså, jag har så ont överallt! Jag tänker inte klaga över det men i min egna dagbok som detta är får man väl tycka lite synd om sig själv i alla fall.  

Om man ser lite objektivt på det hela och inte gör en stor snyfthistoria över allt så kan man  väl säga att mina sömnproblem är värst . Jag ligger vaken var och varannan natt eller vaknar sisådär 5.30 på morgonen (senast idag ) och detta gör ju att jag är ett gående spöke som somnar vid 21 på kvällen . Har ofta ont i rygg och ljumskar , men ddet har jag fått tens för nu så förhoppningsvis kan jag få lite hjälp där. 

Ofta ligger bebis skit långt ner vilket känns typ som han ska ploppa ut eller högre upp och då har man karatekickar upp mot revbenen och en halsbränna som är olidlig.  Haha 

jag har också blivit väldigt rädd och nervös inför förlossning, så har fått en remiss upp till Aurora. 

Jag är tjock som ett litet troll och smidig som två kylskåp. Det positiva att se ut som en levande jordglob är att folk i sin omgivning börjat se en som ett offer. Man tillhör nu de som människor öppnar dörrar till eller som idag när jag fick gå före i kön , antagligen för jag var fetare än de andra som stod där. 

Det är kul egentligen hur en kroppsdel kan vara så intresserat för okända människor.  I tid och otid får man kommentarer om magen eller frågor om bebis. Bara mysigt såklart ♡ 

sist men inte minst är alla dessa känslor. Man blir så otroligt känslosam och empatisk av alla hormoner. Och som i veckan när jag skulle jobba natt och A sa att det skulle vara så tråkigt att sova utan mig.  Det räckte för ett totalt sammanbrott i bilen med 2 liter fulgråt.  Det är mycket känslor att hålla reda på, ibland gråter jag även utan vidare anledning, och ibland bara över ren utmattning trötthet eller smärta.  

Men utan att låta helt otacksam för er ogravida människor så är det värt varenda kämpa. Även om alla kroppsdelar krånglar så vaknar man ändå upp lycklig och det är en sådan fantastisk upplevelse att gå igenom en graviditet. De små sparkarna , hickan i magen , alla förväntningar känslor , nedräkning . Alla fina saker o rummet och de små små kläderna, att klappa på magen eller bara titta på  A och tänka hur sjukt det är att 50 % han och 50% jag ligger där inne och snart vill bara här ute hos oss. 

Vad är ryggvärk eller ett gäng tårar för alla de fina känslorna? Inte ett skit.... ♡😊
Sista hästpasset.

Nu är det slut med hästar för denna våren och kanske året. Mina lektioner för tränare slutade jag ganska snart med efter jag blev gravid. Fortsatte dock med mina medryttarhästar , ena åkte jag sista gången till dagarna innan nyår och igår var det dags att klappa och säga Hejdå till  sista hästen. Känns såklart vemodigt , då jag ridit
Var och varannan dag sedan jag var 7 år gammal 
Men jag gör mig inge bra i stallet längre , det är tungt och ganska slitigt jobb som är svårt att utföra när man är tjock tung och har ont i ryggen. Sen handlar det ju främst om skaderisken, jag kan både bli sparkad eller ramla av oavsett hur snäll hästen är.


Så det känns skönt också , nu får jag inte dåligt samvete för jag inte orkar med och varva ner lite. Har bokat in mig på vattengympa 1 gång /veckan fram till förlossning. Blir första gången iimorgon och om jag trivs så tänkte jag köra 2 gånger per vecka.  Har även bokat in mig på en teckenkurs 6 veckor framöver så det är fullt sschema framöver , hoppas på att veckorna ska gå lite snabbare så det kan bli april snart 😄

Sköna säljare.

Det finns så många extremt kreativa morsor på nätet och lika många fantastiska barnrum.  Direkt när jag hittade detta klädskåp ville jag göra något 
Liknande hemma hos oss. Vi har även väldigt dåligt med förvaringsytor här hemma så skulle verkligen behöva något liknande.  Sagt och gjort så hittade jag butiken där den var köpt så vi åkte förbi där igår eftermiddag. Tråkigt nog hade skåpet precis haft rea och kostat 1600 men nu återgått till sitt vanliga pris på 2699. 

Så det enda jag sa till säljaren var att det var synd att vi precis missade rean. Varpå hon svarar att hon kan se flera veckor framöver på sin  
dator. 

-Vänta lite så kan jag skriva ner på en lapp när akåpet har rea nästa gång. 
Jag och A stod som 2 fån men väntade på henne såklart. 


- Ja de gillar inte att jag berättar sånt här men det
skiiter jag i! 

Haha rolig kvinna! Det är rea från 11/2 igen så då åker vi nog förbi och köper ett :)

Måndagsprojekt

Har varit på jakt efter trollhassett tag. Det är fantastiskt fint att ha i ett fönster , över ett matbord eller på en vägg.  Det har däremot varit svårt att få tag på, antingen har det inte funnits alls eller så har de varit väldigt korta. 

Men nu har jag varit iväg och fått en fin gren och pyntat mitt första fönster . A ' s mormor hade tydligen hassel i sin trädgård så jag fick klippa min egen gren. Perfekt ! :D 


ska köpa några fina hjärtan och hänga i grenarna:)

Roliga besked.

I lördags var det ju dags för möte på tingsgården. 
Det såg väldigt fint ut och vi kom fram till en meny  vi vill ha och fick en offert på den. 

Så idag ska jag ringa och bekräfta allting då vi dels blivit en till ,dels vill ha en vegetarisk meny till A ' s bror och en barnmeny.  Vad vore hjortfile med potatiskaka jämfört med grillkorv och pommes frites om man är en småplutta? Haha men är man 4 får man välja själv vad man vill . De ansra får nöja sig med det vi valt men det låt fantasriskt gott.. 


Champagne och snittar som välkomstmeny, skagentoast till förrätt. Halstrad hjortfilé  med smör & honungs frästa kantareller och rödbetor serveras med en mild rökig whisky sås och potatis kaka med Västerbotten ost   

  Dessert: Varm chokladsufflé med sockrade hallon och gammaldags vanilj glass och kaffe / te/ avec.
Ett officiellt högfetto ♡


Välkommen vecka 29!

Grattis - nu är du i tredje trimestern och officiellt höggravid! Barnets huvud börjar få de rätta proportionerna i förhållande till resten av kroppen. Det producerar fett under huden som används som energikälla och har en isolerande effekt. 


Börjar du bli trött på att vara gravid? Hm, det var konstigt! De flesta älskar att väga 10-25 extra kilo, mer eller mindre ständig halsbränna, ha rygg- och höftsmärtor, rikliga flytningar, känna att de aldrig får tillräckligt med vila, men ändå inte kunna sova på grund av magen som är i vägen, ha förvärkar och åderbråck, vara andfådd och täppt i näsan och ganska växlande humör. Tyvärr är det inte sällan att man upplever allt detta på en gång.


Barnets totala längd är nu ca 37 cm och det väger ca 1,26 kg i början av veckan och ca 1,4 kg vid veckans slut. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mera vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och sparka men har inte lika mycket plats att röra sig på. Kroppen och huvudet är proportionerliga. Barnet kan kontrollera andning och kroppstemperatur. Barnet är känsligare för ljus, ljud, smaker och lukter

Egna tankar : 

Ännu ett delmål förbi, känns som vi går in på upploppet på denna graviditet nu. Jag sover ju som en kratta , har ju både rygg problem och ständig halsbränna men vad gör det.  Nu börjar man se mål och det både helt fantastiskt och skrämmande. Jag måste börja förbereda för en förlossning jag är livrädd för, hur gör man ? Hur ont gör det ?  Min förra jobbarkompis sa att hon skulle skjutit sig själv i huvudet om hon haft en pistol på plats. Det låter ju inte så trevligt hahaha. 

Men jag mår bra , har en prins i magen och har lyckats bosätta mig med ytterliggare en som är otroligt hjälpsam, snäll , omtänksam och fin på alla sätt. Den killen förtjänar en medalj, så otroligt osjälvisk och fin mot andra människor. Och det är ju inte bara mot mig utan mot alla som finns o hans liv. Jag är lyckligt lottad helt enkelt. ♡

Så nu hoppas vi sista race:t går fort. Jag jobbar 6veckor till, sen får han komma när han vill så länge han känner sig färdigbakad. 


Old fashioned?

Något  som jag alltid satt som mål för mig själv är att jag vill vara gift när jag får barn. själva bröllopsdelen har jag aldrig stressat med och bebis var planerad så man kan ju tycka jag började i fel ände när jag imorgon är höggravid, en bebis som kommer i april och ännu ej gift.  


Haha själva tanken att jag måste leta reda på två personer som ska vara vittnen till att jag och A haft sex på en tidpunkt som skulle kunna passa mitt förlossningsdatum kan få mig att rysa. hur nu någon ska veta om jag bär brevbäraren son eller Andreas som finns i magen.. 


men det finns även en kärleksgest i ett giftermål , att vara en familj, att få dela ett efternamn och få bära en vacker ring som bevis att man ska älska en annan människa så länge man lever.. att mina barn ska få en bättre trygghet rent juridiskt om jag tex skulle gå bort.  Jag vill gärna vara gift men för mig spelar inte själva dagen så stor roll. Om den är intim eller storslagen. Om alla är där eller om det är bara jag och A. Att få bära hans efternamn skulle betyda massor för mig men om vi går på drop in bröllop på skansen eller ett prinsessbröllop a la 300 000 kr spelar mig ingen roll.  


Så strax innan jul gick han ner på knä gav han mig världens vackraste förlovningsring. Och jag sa ju såklart ja ♡
Imorgon har vi 11 veckor kvar till bf. Alla stora bröllopsprojekt har ju därmed lagts ned. Att jag ska gå såhär fet (och fetare) inför så många människor, och alla bröllops bilder som kommer tas, gud bevare oss väl, kan ju alla glömma utan då skulle jag vara så nedbantad att barbie skulle vara stolt. 

Men vad som än står på tapeten är en liten ceremoni med närmaste familjen om drygt en månad.  Vi ska på möte imorgon med tingsgården om vi eventuellt kan hyra deras lokaler den kvällen vi tänkt.  Det återstår ju att se imorgon. Men då kan vi ha det väldigt litet och enkelt nu och så har vi en stor fest för släkt och vänner i sommar. Ett kombinerat dop och sommar fest med bröllopstema kanske ?  


Hoppas på ett bra möte imorgon 

Hoho nattsömn?

Gud vad jag sover dåligt på nätterna. nu är klockan snart 05.00 och jag har varit vaken sen efter 4. Var och varannan natt är det såhär. Antingen vaknar jag runt 2 tiden , då brukar jag ligga vaken 2-3 h innan jag kan somna om men vaknar jag nu vid 04.00 då brukar det oftast vara kört. det är bara gilla läget då jag hittills aldrig somnat om när jag vaknat vid denna tid.


Jag kan vara helt liktrött efter på dagen men kan ändå inte sova nu , galet frustrerande. så jag väntar mig en torsdag dag på autopilot där hemma .
Next direct!

Har hittat ett klädmärke som jag helt kärat ner mig i. Next direct heter märket , fantastiska kläder och fantastiska priser. Vi har precis fått hem vår första beställning och det är tom billigare än h &m.

lite svårt att få bra bilder i en säng med vanlig mobilkamera men kika deras hemsida nextdirect.com

allt som allt som vi beställde kostade 1300 kr. som hittat!


Välkommen vecka 28.

Barnet

Fostret väger drygt ett kilo och är cirka 39 centimeter långt nu. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen.

Nu har fostret stora chanser att överleva om det skulle komma.

Fostret kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen men en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är cirka en månad kvar till förlossningen.

Mamma

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du fåsammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård. Sammandragningar är ofarliga och påverkar inte den fortsatta graviditeten men om de ökar och kommer regelbundet ska du kontakta din barnmorska eller förlossningen. Ibland kan det finnas orsaker till sammandragningarna som kan avhjälpas, till exempel stress eller en urinvägsinfektion.

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i början av graviditeten.Egna tankar :

sammandragningar får jag endel , särskilt i ansträngning som de skriver ovan . Jag känner mig även stor och klumpig som en elefant . Många saker börjar bli jobbigt , stå och gå långa stunder, böja trixa fixa , att över huvud taget sitta på huk eller på golvet är inte särskilt spännande. hahaha

livmodern börjar bli stor och jag tror den går in under revbenen. ibland kickar den lilla rakt upp under revbenen vilket är jätteobehagligt. annars mår jag ganska bra. foglossningen är hemsk som vanligt men magen känns inte för stor eller tung än. Jag tycker den är fin och jag trivs med att ha den.Vilken av dem ?

Vi är ute på skötväska jakt men jag kan inte bestämma mig vilken jag vill ha. Vi har ju en som "hör" till vår vagn. som är från stokke och passar både stilmässigt och färgmässigt med vagnen vi köpt.
de som jag kikat på länge är de från ralph lauren. dels en sportigare variant som jag vet Andreas skulle gilla. den är snygg men känns lite "mycket" och jag tycker loggan är lite för stor. Det känns lite , "kolla vad jag har köpt i Thailand" eller "kolla jag har råd att köpa en märkesväska" . de gör väldigt fina sportiga modeller som jag gillar men vill inte att sakerna ska skrika för mycket .
Sen har vi då min absoluta drömväska. även den från ralph lauren. fantastiskt fin , och känns som något man kanske kan använda även som en vanlig väska. frågan är ju om min man vill kånka runt på något som ser ut som en vanlig handväska . sen har priset varit saftigt , 2000 kr för en skötväska känns lite i överkant. än mindre kommer man ju kunna övertala A och då lär jag få betala hela själv :p


just nu är jag bara så sugen på att beställa en. måste hinna övertala Andreas innan rean är slut :pRutinbesök och chefssamtal.

Idag var det återigen dags för ett rutinbesök hos min barnmorska. vi började som vanligt med det tråkigaste, vågen, lite nervöst efter jul och nyårsmåltider men vågen stod på +3 kg sedan förra gången som tur var.

blodtryck och blodsockret var bra men järnvärdet var för lågt så måste fortsätta med de hemska niferexen. åt dem ett tag efter det förra barnmorskebesöket men fick så hemskt ont i magen av dem så jag slutade efter några dagar. Nu måste jag försöka ta dem igen.....

SF mått låg på 27.5 och hjärtat slog på 149. allt såg fint ut med lillgrabben.har även pratat med min chef idag och vi har nu bestämt att jag kommer vara föräldraledig from 9 mars till 1 april 2016. han kommer vara hemma längre än så men jag och Andreas har inte bestämt hur vi ska dela på det. om han kan ta föräldraledighet i o med att han bytt jobb och i så fall hur mycket han får vara hemma. Men lilla killen i magen kommer nog vara hemma 1 1/2 år iaf sen får vi se vem som kommer vara hemma med honom :).

känns skönt att ha allt bestämt och klart nu. Blir lite nedräkning nu för min del vilket känns jätte spännande. så nu hoppas jag försäkringsärendet går snabbt så allting blir klart och jag med lugn och ro vara gravid de sista veckorna :)


inte många dagar kvar nu. läskigt och spännande! :)aldrig är man nöjd.

Haha satt av ren tristess och kollade igenom min egna blogg . (sitter på jobbet och har tråkigt)


något som slog mig var hur jag alltid sett mig själv som tjock eller mullig. nu ser jag ju visserligen ut som en levande discokula men även när jag tränade massor så var jag aldrig nöjd. mitt arsle var stort , min mage var stor ja det fanns gott om fett att träna bort tyckte jag. Nu när jag går runt och är fetast i stan kan jag titta tillbaka och vara nöjd om jag såg ut sådär idag. Jag tycker jag ser vältränad och lagom ut.


Jag längtar till det blir vår , när prinsen är här och jag kan börja träna och gå ner i vikt. även om magen är mysig så längtar jag efter en svettigt löppass eller ett hårdpass på något gym, till min gamla kropp. haha det är fan ingen barnlek att vara såhär fet (ja värre lär det väl bli) och självklara saker som att gå i trappor eller bara ta sig ur sängen kan vara mission impossible.


Detta är jag för ett par år sedan. För första gången kan man använda sig själv som målbild, med detta skulle jag vara mer än nöjd.

hahaha ha jag nu...... 🙈 men jag älskar prinsen i magen så det gör inget. Men jag föredrar nog mig modell mindre. hahaha

Bara massa klagande.

Ingen vidare bra dag idag. Jag har så himla ont! ryggen värker, vissa dagar utan större besvär på morgonen men sen blir det sämre och sämre under dagen. Sen har jag vissa som idag då man vaknar med ont redan från början. de dagarna blir tyvärr också värre under dagen så lagom till kvällsmat är jag gråtfärdig. ljumskarna är hemska och med ichias känns det emellanåt som någon kör en kniv rakt i i arslet. det är väldigt skönt kan jag tala om :(

har legat nerbäddad sen klockan 14 idag pga smärta. samtidigt som man vill ju röra på sig så mycket man kan för att inte gå upp 768 kg i vikt , plus att jag har två hundar här hemma som får sockerdricka i huvudet och för mycket spring i benen om de inte får röra sig.


Som om inte det skulle räcka blev min sjukgymnasttid uppskjuten som jag skulle på imorgon då hon var hemma och sjuk. inte blev jag särskilt gladare då, det är så jobbigt att ha ont.

hoppas sista veckorna går snabbt och att prinsen snart är här hos oss ♡
Liten kunglighet.

Här är våra fynd från gårdagen. såklart inte en pryl till oss och bara saker till lilla ♡-t.

tossorna var inte på rea men var bland de sötaste jag sett så de fick följa med hem ändå. filten hittade jag på rean , 70 % rabatt så den betalade vi bara ca 70 kr för. fynd!! :)


sen hittade Andreas en blå Åkpåse från elodie details. de reade ut dem för 50 % så från 1199 som de kostar i vanliga fall betalade vi endast 600 kr för den. fynd det också, och så söt!
nya stolar i köket .

Vi hade tidigare limegröna bernhardstolar från Ikea men jag har sedan ett halvår tillbaka vilja byta ut dem mot vita. sagt och gjort så beställde vi dessa på furniturebox.se åh gud vad snygga de är ♡ sålde de andra begagnat och köpte dessa för pengarna. Det är så mycket finare o fräschare nu.

Välkommen v. 27

Bebis: Notera att från och med vecka 27 och framåt anges barnets totala längd tillskillnad från huvud-stjärt som tidigare använts. Barnets totala längd är nu ca 34 cm och det väger ca 950 g i början av veckan och ca 1075 g vid veckans slut. Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett/vernix. Barnet samlar på sig allt mer underhudsfett men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Barnet suger ofta på tummen. Ögonfransarna är fullt utväxta.Mamma : Du har kommit långt nu, andra tredjedelen av graviditeten är snart förbi. Nu ska du ansöka om ev. graviditetspenning. Många faktorer avgör din mages storlek, barnets tillväxt, din kroppsbyggnad, längd, vikt, om du fött barn tidigare och om du är svullen på grund av att du samlar på dig vätska.Egna tankar :det går så fort nu. om ett par veckor räknas jag som höggravid. Denna andra trimester har bara försvunnit tidsmässigt. men jag var så orolig i början , att det skulle gå tokigt och det satt i länge. När man började känna hans sparkar var det fantastiskt , men samtidigt kunde jag inte känna honom varje dag i början och det startade ju också en del funderingar och oro. nu bökar han runt flera gånger per dag. När jag har lugnare dagar kickar han fotboll i magen och de dagar jag är mycket i rörelse verkar han sova mer. förhoppningsvis kanske han kan fortsätta sova under promenader även utanför magen så jag kan gå av alla fina kilon i vår och sommar sen. Jag mår bra i min graviditet just nu men börjar känna mig stor och lite klumpig. Det är svårt att luta sig framåt tex knyta skor , när det blir tryck på magen får man lite andnödskänsla. Man är inte direkt van med sin stora mage heller , så den tar ganska ofta imot saker då man är fetare än man tror . ska fota lite bilder och lägga ut, det är så kul att gå tillbaka och jämföra . för 10 veckor sen började få min riktiga gravidmage och det förvandlades mer från tjockiskilon till en liten kula . haha man kände sig ju såklart så gravid och stolt över sin lilla mage. haha jag känner mig enorm i jämförelse och jag misstänker att jag på samma sätt kommer garva åt denna veckas bilder om 10 veckor . :)

heldag i Stockholm.

Ska snart väcka gubben och hundarna som ligger och snarkar. Idag ska vi åka iväg på en heldag i Stockholm. Vi ska shoppa ena halvan av dagen tänkte vi och andra halvan ska vi fira hos min kusin som fyllt år. Jag är trött som en gris nu. Jag som brukar gå och lägga mig vid 22 nu för tiden somnade vid 12 efter en kväll på akuten. vi alla 3 mår bra, konstaterat efter 4 h på akuten . jag mådde väl aldrig dåligt , men Andreas ena finger svullnade upp utan anledning och blev blå svart , såg otäckt ut och sjukrådgivningen Tyckte han skulle åka in. sagt och gjort , där stod /satt vi på obekväma möbler i timtal för att vänta på en ortoped. asskönt för min foglossning och rygg problem , men det är väl klart man håller någon sällskap. Lillskrutten hade full igång i magen också så det var rätt mysigt ändå ♡ ortopeden konstaterade att antagligen en ven gått av och orsakat allt detta. Att han kunde få röntga fingret om han ville men det hoppade vi över . Han skulle komma tillbaka om det blir värre i fingret i helgen.

Föräldraledighet.

något som har snurrat runt mycket i huvudet på mig sista tiden har varit försäkringskassan och min föräldraledighet. jag har aldrig varit i kontakt med dem förut men den bild jag har av dem är väl inte allt för skön om man säger så. När jag tänker på försäkringskassan tänker jag på krångel , mycket papper, pengar som inte kommer i tid , ja allmänt snårigt och besvärligt. jag har och är väldigt orolig över vad jag själv kommer få för dom. min mardröm är att sitta med pengar som knappt räcker till mina räkningar och att jag ska leva på As lön. jag jobbar ju mycket nu och tjänar bra med pengar så det ska väl inte vara några problem. Men det känns som att innan man får domen kan man varken jubla eller gråta. Jag vill ju kunna njuta av tiden hemma med lille ♡ , att vi kan hitta på roliga saker och ja, jag är lite av en materialist också och jag har 1000 saker jag villatt skämma bort lilla grabben med. Inte det viktigaste kanske i livet , men man vill ju ändå leva någorlunda normalt och inte på sparlåga. En annan stor fråga är ju när jag ska gå. I o med att jag inte fått något beslut än så är det ju inte helt klart. Men ska man jobba hela vägen in till bf? ska jag vara hemma och ta det lugnt och ladda ? hur länge orkar man jobba? det går ju bra nu , men om 10 veckor ksnske jag inte är lika kaxig. men det är ju nu jag måste söka och bestämma mig. Jag vill ju inte heller slösa för mycket på föräldradagarna så han har möjlighet att vara hemma ett längre tag. svårt! det jag kommit fram till är att jag jobbar fram till 9 mars , sen tar jag semester resten av månaden. sen är jag föräldraledig from 1 april till lille är beräknad 17 april. då kan jag gå hemma 6 veckor och ladda och vila men ändå inte slösa för mycket på dagarna :) så nu är det bara att vänta på att få tillbaka papper från fkassan. hoppas allt löser sig på ett bra sätt vi är nöjda med :)

2 siffrigt! ♡

Idag är det bara 99 dagar kvar till beräknad bf. Snart är han här ♡

Jobbonsdag :)

Man vänjer sig snabbt att få hemma och dra benen efter sig. kändes lite halvt sorgligt att både A och jag skulle iväg och jobba idag. så här många lediga dagar har vi inte haft tillsammans sen vi blev tillsammans för ett par år sen , lite sjukt det med kanske men jag har ju alltid jobbat både på sommaren och alla andra lov för den delen också. Nu har vi haft 15 dagar lediga i jul och jag har njutit av hans sällskap , äta frukost ihop eller bara slötitta på en film . Det är sällan vi hinner med det då någon alltid är på språng eller på jobb. iofs så somnade jag båda våra filmkvällar mitt i filmen, så vi har fått se om filmerna dagen efter igen , haha, men jag har älskat att ha lite tråkigt ihop. bara vara hemma och skräpa.

Idag hämtade jag ut babyskydd och bilfäste till lilla mini. det är mycket prylar de ska ha de små bebisarna. åh andra sidan är väl bilbarnstol ett av det nödvändigaste när man bor nästan 1 mil från centrum. :)
minis rum :)

Hit ska min inneboende flytta när han bestämt sig för att flytta ur min mage. vi misstänker att det är lite läskigt att bo ensam i början så vi har köpt en till säng att ställa bredvid vår så han kan ligga bredvid oss. Denna är från troll , filten är från kappahl.

hushylla från ellos, byrå från Ikea, klädställning från kids concept.stolen heter steps och kommer från stokke. amningskudden och babynestet är köpta privat av tjejer som är duktiga på att sy.säng från stokke . skötbord från Ikea. sängmobil och skötbädd från silly hop. vagn från stokke.världens finaste Åkpåse från elodie details.
Hemmafix.

de senaste 3 dagarna har vi kört full fart med renoveringar här hemma. största projektet är att göra klart i hallen , där är inte jag särskilt delaktig då jag dels är dålig på att bygga och dels pga ryggen knappt kan sitta i obekväma ställningar. heja foglossning! men jag har istället rensat i garderober , förråd , storstädat köket och fixat i minis rum. Idag är det fortsatt full fart här hemma , innan vi ska iväg på middag i eftermiddag :)
Välkommen v.26

Gravid i vecka 26

Barnet

Nu utvecklar fostret sina lungor och tränar på att andas genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Fostret kan nu öppna och stänga sina ögon. Längden är cirka 35 centimeter och vikten är 800-900 gram.

Fostret kan höra ljud och lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Egna tankar: detta har varit en väldigt bra vecka. Har haft ett par dagar med olidlig foglossning. det gör så jäkla ont så jag både gråter och mår illa av smärtan. men det har varit väldigt skönt att vara lediga båda två för då har vi kunnat haft 2 ett lugnare tempo. nu är vi snart nere på 2 siffrigt och det är både så skrämmande och kul. även om jag varit gravid hur länge som helst så känns det lite läskigt inför det okända. jag kan fundera på hur vi klarar det ekonomiskt , utan sömn, hur vårat förhållande kommer klara det , hur mina ansökningar till försäkringskassan kommer gå igenom eller ej . ja allt möjligt, missförstå mig rätt. lilla prinsen i magen är både planerad och det vi önskar oss mest av allt i världen men det känns så stort allting och jag som är lite grubblare av mig börjar ju lätt att oroa mig. haha.
fler bilder från ultraljudet ♡


nyktert på nyår.

firade igår mitt första år som nykter på nyår sedan jag var 14. som tur var jag hade jag sällskap av två andra nyktra tjejer varav en av dem preggosaurus som mig :)

vi åt en fantastisk 3 rätters middag med jordärtskockssoppa och kantarelltoast till förrätt. Black and White med potatiskaka rödvinssås och beasås till varmrätt.
till efterrätt var det hemmagjord glass och chokladfondant.

Vi skålade in nya året till nyårsraketerna nere vid ån innan jag åkte vidare. Jag hann även skjutsa hem ett par släktingar till sig innan det var dags att åka hem och sova. jag hade ett väldigt roligt och fint nyår och var väldigt trött när jag kom hem. Då hade jag ändå sovit en timme på dagen för att försöka bli lite piggare. hehe.