Huset är vårat!

Bilder kommer när allt är klart. Vi ska skriva kontrakt på onsdag kväll så det är bättre att vänta till allt är klart.  Man ska inte ropa hej.... 😉

Det känns väldigt konstigt men bra! Dagen har tillbringats med att ringa mäklare som ska sälja vårat , bokat in fotografering samt börjat med det stora iordningfixandet  för att detta radhus ska vara i bästa möjliga skick för försäljning.  Det är en jäkla massa att fixa med , bland annat har jag köpt massor av lådor att organisera tvättstuga och vår stora garderob med.  Jag tror på att man har större chans att sälja in det om man faktiskt ser in i dem och ser hur det ser ut. Inte bara ett rum där alltsominteharenegenplats ska finnas. Meningen är ju inte att de ska se hur herrejösses  mycket prylar vi samlat på oss utan se hur rummen ska se ut. 

Jag tror det lönar sig med lite fix och ansträngning . min kära lampa har kommit nu också , och den om något kommer göra sig väldigt läcker på en visning 😍😩

OH what a night.  Jag har nog inte sovit mer än 3h sammanlagd sömn. Dels kunde jag inte somna , dels höll mini me låda till och från hela natten. Klockan 7 tyckte han dessutom att vi kunde gå upp 😲😨..

Haha som förälder finns det verkligen inget trött och inget sliten. Det är bara gilla läget och försöka hitta kaffemaskinen innan hjärnan skrumpnat ihop helt . Dock tror jag däremot att min lilla muffin har ont i magen , vi har ju börjat så smått med smakportioner , och jag tycker se mig ett mönster mellan dagar han fått "riktig" mat med sömnlösa nätter för honom och mig. 
Så det är ju synd om honom också med en liten mage som strular och gör ont.  


Supernervöst.

Här hemma är det väldigt nervöst.  Imorgon har vi antingen ett hus eller satt igång en budgivning med ett annat par. Men vårat bud är godkänt och de andra måste antingen satsa eller dra sig ur senast imorgon. 

Himla nervöst! Vi vågar knappt kolla plingandet  på telefonen utifall de kan vara ett sms gällande budgivning 😨 fortsättning följer.....Några av tackkorten som gjorts klart i helgen och ska skickas iväg. Totalt 32 stycken.... man kan bli less på pyssel för mindre...... 😵

Slagna hjältar.

Haha det var inte 3 kaxiga själar som klev innan för dörren igår kväll . Men vi är så nöjda! Och tacksamma! 

Även lördagen tillbringades med förberedelser, dekorera och ställa i ordning lokal, pynta cupcakes , hämta klänning m.m. vi körde stenhårt på blått tema med blå löpare, blå servetter , blå ballonger och blå tårtor . 


Presentbord. .


På dopdagen vaknade en pigg och glad kille som höll humöret på topp hela dagen. Min kille ♡, sa inte pip på hela dagen tror jag. Såg  lite förundrad  ut bitvis över allt ståhej  men annars tog han hela dagen med ro. Det är dock jobbigt att ha party så han sov i vagnen i omgångar. 

Vi hade dock preppat med dubbel sömn på fm, ordentligt med mat och nybytt blöja precis innan dopet så med bästa tänkbara förutsättningar gick även dop ceremonin kalas, varken prästen eller vattnet var läskigt och alltihopa gick kalas. Han såg dock väldigt undrande ut när vi alla sjöng , om det antingen var akustiken eller om det var anmärkningar på sången får vi väl aldrig veta 😂🙈

Bäst i kyrkan var våra fina bröder. Markus sjöng Mojjes- theos sång och kompade även Anton till Lalehs -goliat . Jag visste att de skulle göra det bra , då jag hört båda sjunga och spela innan men det var så fint! Jag är så tacksam att de ville sjunga för Gustav (och alla andra ). Förhoppningsvis fångades något på film kanske , så vi kan spara och visa Gustav längre fram ♡Den fina klänningen  är samma klänning som Andreas mormor döptes i. Vi provade klänningen en gång till så sent som dagen innan dopet just för den skulle passa vår stora kille. I fredags vägde han in på 8.7 kg och jag tror vi alla 4 tyckte det var tungt att bära lilla mannen samtidigt som klänningen skulle vara snygg ☺

Efter dopet bjöd vi på mat och fika i församlingshemmet. Tyvärr har jag inte jättemycket bilder då jag själv inte hann ta en enda bild under dagen , men förhoppningsvis får jag fler skickade till mig . Tårtorna fick jag hjälp av en tjej som heter Amanda, även dem så fina! 
Inte att förglömma att även jag bidrog i bakningen.... dessa är dock en testvariant  från i fredags. Ska se om jag hittar någon bild på mina kreationer. 


Vi är väldigt glada för att så många ville dela denna dagen med oss och Gustav. Vi har många fina människor runt omkring oss ♡ 


Sista rycket!

 
Vilken dag igår! Vi både tittade på ett hus, gillade ett hus och la bud på ett hus . Nu får vi se hur långt det räcker och hur länge vi vill vara med på en ev budgivning. Det är ett riktigt renoveringskalas med både estetiska och nödvändiga renoveringar.
 
VI fick ju även vårat lilla hus värderat, ungefär där vi trodde vi befann oss också, men med en väldigt bra vinst mot vad vi gav när vi flyttade hit. Nu är det bara och vänta och se om detta är vårt hus eller om vi måste leta vidare.
 
Idag blir det mätning och vägning för Lilleman (storeman), sen ska jag köpa det sista inför dopet och inför vår grillkväll ikväll.
 
För att ge en liten sneakpeak inför helger.....
 
Bilder lånade från google...
 
 
Våra fina bröder ska även sjunga för oss. Båda låtarna gillar jag väldigt mycket , den ena mer vacker och myisg låt. Den andra känns mer aktuell än någonsin just nu.. Det är inte sällan man sitter med en klump i magen vid tv nyheterna, senast igår med en pedofil som vandrat omkring på varenda förskola i Kristianstad.
 
För att inte tala om sommarens mord, Ikea eller att SD är Sveriges största parti. Ja jag funderar ibland på vad det är för värld vi har fött in Gustav till . Jag blir ledsen och rädd för den värld han ska växa upp i . Nej denna låt är så bra, så rätt, så fantastiskt fin.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är vi preppade för vintern .

Världens sötaste bebis ? 😍😍😍
En massa muffins.

Har haft en ganska missnöjd kille här hemma senaste dagarna.  Sover dåligt , äter oftare och mer ledsen och arg. Inte jättebra kombo  med alla dopförberedelser och imorgon har vi även en mäklare här som ska värdera huset . En jäkla massa städning har alltså lagts till på att göra listan. 

Igår fick jag göra alla muffins när A kommit hem på kvällen. Tårtor har vi ju beställt men jag har bakat laktos och glutenfria alternativ. Vet dock inte var det var för recept jag hittade för det skulle bli ca 36 stycken och det blev ungefär dubbelt så många 🙈

Vi avslutade kvällen med grillad mat , en promenad i solnedgången och idol . ☺Höstinköp.

Det känns att hösten är på ingång. Då vill man fixa till extra där hemma , få det mysigt för mörka höstkvällar.  Det kliar mer än vanligt i inredningsfingrarna. Nu när man får ut mindre än hälften än förut (vi spar dagar) måste man tänka sig för vad man köper. Det mesta går såklart till lilleman, jag har bara köpt en enda sak till mig. Eller det är en push-present för jag försökte klämma ut Gurra.  För ja jag lyckades ki inte särskilt bra med tanke på att han kom ut med snitt 🙈

Men jag bar ju honom i nästan ett år så jag tycker ändå det räknas. Detta är M:et i materiell kärlek. Det finaste av de fina , en förälskelse jag haft lång tid. Snart är den här , lampan jag skulle kunna skeda på nätterna.... 

 

Bilder från Google.  

Gurra däremot har fått sin första vintergarderob. Dels en höstjacka  och en dunväst från Gant som en gemensam bekant haft till sin son. Fantastiskt skick som jag fick betala en bråkdel av. Gurra kommer bli superstilig.  
Redan storlek 74 på min stora kille 😍

Sedan har jag köpt hans första overall . Nu hoppas jag han klarar 74/80 i vinter. Overaller brukar ju vara rätt stora i storlekarna. Denna är från Ver de Terre.Sist men inte minst behöver Gustav snart en ny bilstol. Så mycket efterforskning i vad som är bra på marknaden. Denna vi valt kommer han kunna ha from nu tom 5 år/25 kg. I många år alltså så då slipper vi byta en gång till , samt att Besafe alltid brukar vara bäst i test.  lite flax ska man ju ha också , bara stolen har legat på ca 4300 kr när jag fick ett sms att lekmer har 15 % på sina bilstolar  idag. Då hittade jag en sån besafe  plus stol vi  vill ha med  ett tillbehörspaket för 4300 (värt 500 kr ) plus de 15 % jag hade fick jag betala 3600 för allting. Perfekt! Mysig helg.

I fredags blev det en heldag i parken zoo. Vi hann se när tigrarna matades , och även de flesta andra djur på zoot.  Och allt i stekande solsken, fantastiskt skönt med lite bra väder äntligen . Lilleman fick hänga i bärselen  med långärmat och kepa så det höll även honom nöjd hela dagen. Vi åkte även ett gäng karuseller, haha jag och Milo åkte lilla fritt fall. Inte särskilt hög alltså men jag har nog blivit gammal gaggig och mer höjdrädd för varje år för milo skrek "weeeeeeee" & jag "whhhhoooooaaaaa" hahaha 😅🙈Annars har vi haft en ganska lugn helg , hunnit med ett par fikabesök här hemma och även varit iväg på gofika  med tårta och annat gott. 

Dagarna rasar förbi.

Nu är det sista racet inför dopet i helgen.  Nästan hela gänget vi bjöd har tackat ja så nu ska det handlas Mat och förberedas så vi har det så smidigt som möjligt på söndag. Det är inte lätt med en 3 mån på armen. Andreas kan ibland komma hem utan att vi gjort några knop mer än ammat och försökt hålla mini me nöjd. Inte alldeles lätt om han vänder den sidan till. 

Dekorationer och tårtor har vi köpt men ska även baka mindre bakelser som ska vara laktos och glutenfria. Men annars tror jag vi är väldigt redo för ett bra dop nästa helg . 

Vi har kört stenhårt  på tema denna fest som jag tror kommer bli jättefint, tänkte lägga upp alla bilder efteråt på allting så ingen hinner se allt fint innan . 


Lillgubben  igår när jag satt och pysslade med tackkorten. Även de är handgjorda så har tagit sin lilla tid :) Huset med stort H.

Vi springer på visningar mest hela tiden. Det är mycket som ligger ute nu , mycket som är fint men inget som passar oss alldeles perfekt. 

Det finns många fina hus , så det gäller att veta vad det är man letar efter. Om man nu vet det..... haha.. viktigast för mig flera sovrum (så man kan bo där länge ) , stor hall och kök och en stor trädgård.  Ett hus vi gillade massor hade tex bara en hatthylla och skoställ  i hallen plus i stort sett noll plats att tex ställa en vagn .

Nu skulle det väl funka men tänk när man är två vuxna , 3 barn och 2 hundar . En dubbelvagn kanske och en miljard mössor vantar och ytterkkäder som barn faktiskt har.  Då hade man nog varit glad att man väntat in det där huset som fick plats med en garderob..

Sen finns det läckra hus med högt i tak, som ligger centralt och är nyrenoverade och fräscha. Vi tittade på ett förra helgen men med en trädgård som var väldigt liten och i backe så man hade i stort sett ingen trädgård alls . Mäklaren var skitsnorkig när jag tyckte det och sa lycka till att hitta ett centralt hus med stor tomt. Muppigt egentligen då det kanske är viktigare för oss att ha tomt än takhöjd . Man befinner ju sig i olika stadier i livet . Nu vill jag ha en bra plats för en familj , där vi får plats och där vi kan leka i trädgården och kanske ha äppelträd. Det värderar jag 10 gånger högre än att stirra in i en kakelugn från 1802. 

Sen är det ju mycket annat att fundera på. Renovera eller inte renovera ? Vad får det kosta? Ligger huset i ett område där vi får tillbaka pengar vid en ev renovering ? Finns det bra skolor /förskolor/förbindelser om vi nu väljer att bosätta vår familj där långt framöver ? 

Men nu kanske vi har hittat det, det ser väldigt fint ut och vi har bett om en visning . Kräver dock kärlek , renovering och omtanke men det har alla kvalitéer vi vill ha 😊


En lugn måndag.

Tillbaka till vanliga rutiner igen. Gustav har haft ett par oroliga kvällar , som jag tror kan bero på mycket aktiviteter på helgen.  I fredags var det ett helt gäng som grillade , lördag hade vi besök hela dagen och renoverade på baksidan och igår var vi iväg i stort sett hela dagen, tittade på 3 olika hus och hann med 2 olika fika dejter. 

Lilla mannen mår dock bättre av lugnare dagar med en timmes vila fm och två på em. Tänkte ha ett par lugnare dagar hemma nu, jag själv tänkte passa på att fixa med dopförberedelser. Vi kommer ha ett väldigt blått tema på dopet så en del dekorationer behövs göras ☺
Ny tavelvägg  vi även hann fixa i helgen. Alla posters är från decenio  ☺

Partymorsan poppar mest hemma...

Haha vissa kvällar är min lilla man inte särskilt lätt att söva. Ofta kvällar då han sovit dåligt på dagen och är så övertrött så han inte vet vad han ska göra av sig själv riktigt. 

Och finns det något mer stressande än en skrikande bebis? Det är ju visserligen oundvikligt men nu snackar jag kanske timme/timmar av skrik. Första månaden hade vi skrik till och från 3-4 h per kväll. Jag tror bebisskrik  är kopplat till varenda stressreaktor vi har i kroppen, säkert biologiskt betingat men också väldigt jobbigt såklart. Min räddning i det hela när Gustav varit mycket ledsen är ett par hörlurar . 

Inget blir ju bättre om jag blir trött /stressad/ uppjagad eller irriterad av att han inte somnar.  Så ibland blir det hörlurar, och partymusik , sen dansar jag till han somnar. Brukar ofta gå ganska smidigt då man faktiskt kopplar av mer när man gör mer musik än skrik. Tips tips! 


Ser ju säkert inte riktig ut , men vad är bättre än en partylåt  dånande i öronen . Medicin för min själ i alla fall ! 😁

Gurras första selfiebilder.

Dubbelhakan är med! 😉😍nattpyssel.

Här borde det varit läggdags för länge sen. Har gått igenom alla bilder från när vi plussade förra året på både min och As telefoner.  Gurra somnade vid 21.30 så det har ju tagit sin lilla tid.... bara att få in alla bilder på datorn , välja ut de finaste och sen ladda upp alla bra på en fototsite  för att kunna beställa hem dem. Ja 2 1/2 timme senare är jag precis klar. Nu kan jag börja fixa med fotoalbum, och är skönt att ha allt på backup  i datorn. Rätt var det är så dör ju telefonen. Och då har man förlorat varenda bild senaste året. 

En annan kul sak är att jag fortsätter minska i centimetrar (Thank you god) , igår var jag på cirkelgym  på friskis och idag var jag på långpromenad med vagn och hundar . Försöker hålla igång med någonting varje dag , och tisdag och torsdag är det ju träning i vilsta som vanligt.  Man får sluta hårt för varje centimeter 🙈

Imorgon ska vi även iväg och träffa Gurras lilla kompis med familj så det blir nog en väldigt mysig dag ☺


Lördagspyssel....

Vi har fräschat  upp trappen  lite.  Innan låg det en ful plastmatta  där med guldig  list och dem vits färgen var skavd  och ful.  Vi målade om trappen , och satte matta istället. 
500 kr och ca 6 h jobb. Klar förbättring tycker jag :)

Inte helsåld på sin nya leksak....

Hahaha 😂