Bryt ihop och kom igen...

Vi har det ganska jobbigt här hemma.  Gustav har fått sin första tand , den syns knappt men håller på och spricker igenom tandköttet.  

Han sover i alla fall väldigt dåligt , det gör han ju vanligtvis också, vaknar många gånger, somnar sent ,vaknar tidigt.  Man är helt avis när man hör hur andra har det där hemma. Har en mamma i min mammagrupp. Hennes bebis sover från 20-07 utan uppvak. Min bebis har en bra natt 3 uppvak mellan 22-06.30 

Nu senaste dagarna har han vaknat med 60-90 minuters mellanrum. Det är så otroligt jobbigt. Man orkar en natt,man orkar 3 eller kanske en vecka men att ständigt sova krabbigt  är slitigt.  På dagarna är han såklart trött och grinig ,men har svårt att komma till ro och somna. Lägger jag honom i vagnen eller nestet  sover han 20-30 minuter och bara på mig kan han sova 1-2 h som han behöver . Resultatet är en totalt slutkörd mamma.  

Man försöker sitt bästa men känner sig så otillräcklig. Min hjärna är typ fylld med bomull känns det som , vet inte hur många gånger jag hällt jos i tet eller ställt in disken i kylen. Här igår när Andreas kom hem frågade han var hundarna var . Ingen aning svarade jag och kom precis på att jag släppt ut dem på baksidan och glömt släppa in dem igen. Visserligen bara 10 min ,men ändå . 

Igår bröt iaf allt ihop , jag fulgrinade  mig ut från Ikea och tjura hela vägen hem från Västerås. Det känns mycket bättre redan idag . Men lätt är det inte , säkert inte för lilla killen heller 😐

Vi har hittat en kök vi gillar iaf. Väntar på svar från kitchen . Annars blir det nog detta från Ikea.  


.

Ännu en vecka har passerat och det är hög tid att sätta fart med allt inför nya huset. Det är massor med beslut som ska göras , samt planera hur allt från väggar golv, kök , badrum m.m ska se ut. Det går ju inte snabbt heller då man är så petig med alla beslut . Inte nog att man valt en grå vägg . Det finns ju alltid 50 nyanser av grått 😉🙈 vilken är snyggast? Bäst? Mest prisvärd? Angenäma problem visserligen även om det håller mig vaken om nätterna 😆.

Vi har haft en väldigt rolig vecka med allt från kontraktskrivning och besök i huset till babymassage mammagrupp och öppna förskolan. Vi har även hunnit med ett besök på ikea och ett annat köksföretag för design av kök. Även 3 pass träning ,middag med vänner, Kräftskiva  och hjälpa mamma och pappa renovera i huset . 

Bland annat körde jag ett så tufft pass förra månaden att jag knappt kunde gå varken tis eller onsdag. På torsdagen hade jag normal träningsvärk efter ett tufft pass .haha fy fan vad jobbigt det var, det passet ska jag inte gå på denna vecka 😉 däremot ska jag försöka få in 4 eller 5 pass träning. Äntligen börjar man komma igång lite gran, i början av sommaren kunde jag ha mjölksyra av en uppvärmning. Bålstyrkan är inte vad den kan vara så det är svårt att hänga med ändå ibland men nu börjar man i alla fall komma till en punkt där man kan hänga med ett pass som alla andra.  

När jag började köra mer regelbundet för ca en månad sen tyckte jag alla pass var superjobbiga . Nu när jag varit på ett pass som alla tycker är pissjobbigt känns plötsligt de andra passen mycket lättare. Haha det kan ju vara ett tips för att lätta upp träningen lite 😉

Från bvc tidigare i veckan...

Lilla smurfen som sitter själv nu för tiden.. 😍


Plågade min muffin lite med en peruk jag hittade på kräftskivan  😂

När ingenting passar....

Igår var vi iväg till nya huset för att mäta högt och lågt. Vi har ju som tidigare en plan för köket, som grusades helt nu. Burspråket är för vinklad och bänkskivan  till den lösningen kommer kosta multum,  även alla specialbeställda skåpskåp för att det ens ska kunna passa. Så nu har vi preliminärt flyttat hela köket till två andra väggar. Alla väggar ska ju rivas så det blir egentligen att köket är där vi hade tänkt ha matsalsdel  och tvärtom. 

Även badrummet är mätt nu så förhoppningsvis ska vi hitta någon som vill göra det innan jul. Många är nog tyvärr uppbokade, och sen är det ju upphåll ända fram till en bit in i januari.  😵
Men det kanske löser sig , Vill gärna flytta in innan midsommar 😉

Sen avslutade vi kvällen hos våra nya grannar med hemmalagad  pizza. Det blir ju perfekt att be Gurra gå hem till dem och leka på helgmornarna så vi kan ha lite sovmorgon 😂👍
Från gårdagens regniga långpromenad....

Hubbe 5 mån.

Idag blir lilla mannen 5 månader . Det är galet vad snabbt det går och hur stor min muffin blivit.  
För tillfället är han inne i någon halvskön  fas där han inte har tålamod för någonting. Att ligga i en babysitter eller babygymmet  ratar han helt , ja att vara "själv" över huvud taget. Utan man ska bära honom så han får vara med och se allt som händer hela tiden. 

Haha lagom lätt när han väger nästan 10 kg 😉. Inte får man något gjort här hemma heller , det är ju rentav pinsamt (och ångestframkallande) att vara hemma en dag och inte har hunnit nåt . What to do.... Denna fas kommer väl också passera. 

Men otroligt rolig och charmig ät han också . Det snackas massor. Ligga på rygg går ju helt bort men ligger han på mage försöker han dra upp benen mot magen och han sitter 20-30 sek själv nu 😀

Mycket händer hos denna lilla ,noll tålamod men utvecklas  i rasande fart 💕


Nu är det sålt !

Nu är vi äntligen bara husägare och inte radhus ägare. Kontrakt är skrivna och handpenning  ska betalas i veckan. Det har varit en extrem helg. 
Vi städade fram till 12 på natten på fredagskvällen  , mellan 7-12.30 innan visningen på lördagen. Ganska precis efter visningen ringer en granne då ena katten haltar så det var bara att packa in henne i bilen och åka till veterinären. 

Det är redan bättre med henne nu men man var knappt människa när vi kom hem sen lördag kväll . Inte igår heller för den delen 🙈

Lördag kväll satte även världens konstigaste budgivning igång. 3 olika par la avslutande bud , alltså ett högt bud för att slippa budgivning  och skriva kontrakt direkt. De la dock olika höga bud så de var tvungna att överbuda  varandra ändå. Och så sent som igår kväll kom ytterligare ett bud, högsta och vinnande budet. Om vi är slut i huvudet ? Ja ..... det är mycket nerver med i spelet när man redan köpt ett annat hus och måste sälja. 

Men vi är så fantastiskt nöjda, vi har fått mer än vi vågat drömma om och det kommer göra underverk med nya huset . Vi fick tex 37 % mer än vad vi gav och räknar man bort  våra boende kostnader under dessa månader vi bott här har vi ändå "fått" 32000 kr varje månad extra. Det är mycket pengar , men det ligger också hundratals timmar arbete bakom. Det är mycket blod svett och tårar kan jag garantera 😉 

mys.

Ikväll är vi ensamma hemma och myser. Medan pappan är iväg på styrelsemöte lyxae vi med idol , bad och god mat.  Lilla mannen har redan somnat , antagligen trött från babymassage  och mammagrupp tidigare idag.  

Själv är jag också helt färdig, så himla trött! Vem kom på ordet föräldra-LEDIG? Hen borde få stryk . 😂

Jag må ha världens bästa jobb att vara hemma med min bulle. Men ledig vette tusan.... obekväma arbetstider och dygnetrunt jour. Jo man tackar 😉

 min jobbarkompis  är ibland rätt högljudd och arg också 😂. Hahaha jag är tröttare nu än när jag jobbar , och då har jag alltid jobbat mer än heltid.  Men jag är lyckligare nu också ♡ 
Ett leende och man är redo för ytterligare en kaffe och sömnlös natt. 

Sin familj är det finaste man har ,och det finaste man kan få. Ibland får man nypa sig i armen att han faktiskt är på riktigt. Denna lilla man, som stal mitt hjärta ♡




Gurras variant på gymträning 😉

Hihi min lilla kanelbulle. God tydligen, men verkar inte så rolig att leka med 😂



Lugnaste helgen på länge.

Vi kroknade ihop alla tre tillslut.  Lilleman har klarat sig ganska bra och vi andra har börjat tillfriskna nu. Men igår gick vi i pyjamas till klockan 13. Fantastiskt skönt, och vi har många stressiga och hektiska helger framför oss så denna helg  var precis vad vi behövde. Igår var vi iväg på middag ,och så har vi fyndat ett vitrinskåp vi ska måla om. Men annars har vi bara skrotat , tittat film och vilat när Gurra har sovit.  


Välkommen hem till oss 😀

Annonsen skulle komma ut imorgon ☺


Det blev nog bra tillslut 😄

Självömkan fortsätter 😉, 39 graders feber och fick städa i 4 h (!) . Det kan ju inte vara lagligt. 

Men nu är det helt klart i alla fall (hoppas jag) .jag kommer få alla bilderna imorgon och de får fasen duga om hon så har missat hälften 😂. Nu ska jag försök bädda ner oss framför tvn . 


Fy Fabian.

Feber , Förskylning , halsont , huvudvärk , yrsel och matt i hela kroppen. Igår grina jag mig till sömns av ren självömkan. 

Haha om man tyckte man mådde skit förr i tiden när man åkt på feber så är det skit 2.0 nu . På nätterna ammar man så då sover man inte.  På dagarna ska man hålla lilla limpan nöjd och glad och sen nu då med hundar, all städning ,rensning ,renovering. Vi är fortfarande inte helt klara så det är bara städa klart det sista nu på förmiddagen. Livet rullar ju på precis som vanligt och en annan vill bara sova bort hela dagen. 

Tänk om man vore rik så man kunde ringa in städerska och nanny för dagen. Det vore nåt 😉.
Som tur är så har inte Gustav blivit smittad (peppar peppar) och hoppas han slipper. Han vaknade bara två gånger inatt (mot 4-5 gånger som är standard) så kändes underbart med några timmar fler sömn. 



Nya planen.

Tanken är ju att totalrenovera huset. Det är egentligen bara ytterväggarna som får stå kvar. Köket kommer gå från ett litet pluttigt därr frysen står i källaren till ett stort kök där det finns gott om plats. Sen ska väggar rivas , bygga ut och renovera badrum, golv ska bytas och väggar ska målas. 

Här är lite idéer : 

Nuvarande planritning..


Kommande planritning : 



Välkommen hem till oss ☺



Dagens planritning: 






.

Ännu en helg har rasat förbi.  Och dåligt tajmat har jag fått ont i halsen och känner mig superskruttig.  

Igår körde vi stenhårt hela dagen med att färdigställa inför fotografering på onsdag.  Det rensas, packas städas och förbättras.  Man vill ju gärna mjölka ur varenda krona som går 😉
Vi har även tagit bort och möblerat om lite grann , jag vill tex inte ha bröllopsfoton och bebisbilder hängande på väggen på en visning. 

Idag startade jag dagen med ett kombipass  core och indoor walking . Det var jävulens  påhitt men väldigt kul.  Först körde man 35 min core , så efter att ha stått i plankan i typ en halvtimme ( bara där var iaf jag helt död) och svetten sprutade åt 12 håll skulle man ställa sig på någon jäkla crosstrainer och lätta 35 min till. 
Riktigt tufft, men kul! 

Eftermiddagen har tillbringats med hela familjen med champagne för att fira hus och för bror som fått nytt jobb.  Därefter promenerade allihop ner på stan och njöt av grekisk mat på kolgrillsbaren. 

Nu ska jag dricka te och hoppa i säng. Imorgon blir en heldag städning så allt är tip top för fotografering på onsdag. 

På väg på promenad i helgen i nya overallen och mössan. Så jäkla söt 😍

Till växa-garderoben!

Med en liten muffins som växer så det knakar gäller det att hålla koll på garderoben. Rätt var det är har han växt ur 17 plagg. På bvc i veckan väger han nu 9.1 kg och är 69 lång. 

Nu är han inte så knubbig ändå men 68 plaggen börjar kännas ganska tajta på längden.  Byxor däremot blir för stort i magen på 74. Tänk om en annan hade sådana angenäma problem 😉.

Vi har fått massor av fina 74 plagg av Gurras kusin så själv börjar jag bunkra 80 så smått. 
När mamman får välja kläder blir det nästan alltid färg eller mönster , hur gulligt det än kan vara så har jag lite svårt för de skarpa kontrasterna för tjej och killkläder . Man kan inte gå fel direkt i klädaffärerna  och det är ganska tydligt vad de tycker tjejerna vs grabbarna ska ha 😉. 

Sen skulle jag väl inte avlida med en blå tshirt  med biltryck här hemma men jag tror att om det är det enda man köper till ungarna är de svårt för dem att själva kanske gilla någonting annorlunda. Vi påverkar så mycket mer än man tror. 

Tuff kille ska ha tuffa kläder. Här är ett par plagg som beställts till växa garderoben 😍
Sötaste små tossorna kommer bli finfint till nya overallen.  


Ny destination!

Nu är det klart.  Om två månader byter vi hällby mot mälarbaden. Ett riktigt renoveringskalas men det kommer nog bli riktigt bra när det är klart! 😀




En veckas träning.

Nu är det en vecka sen jag köpte träningskort. och jag har redan hunnit med både pass och gym . Idag var vi på ett väldigt roligt pass som heter mamma core , ett 20 tal bebisar med mammor som kör ett anpassat pass för de som nyss fått barn. Gurra var helt förundrad och låg och tittade på allt som hände runt omkring honom. Så jag fick träna helt utan avbrott 💪👏

Han har även varit med till gymmet , och inte ett pip säger han. Bara sitter i vagnen, pular  lite med sina leksaker och tittar på allt som händer runt omkring.  Han är dock väldigt trött när vi kommer hem eftersom han inte vill sova när vi väl är där . 

Jag har även lämnat mina gubbar hemma och kört ett par kvällspass indoor walking. Jäklar vad kul! Men jobbigt! 
Jag känner mig peppad att få lite ordning på kroppen, känns skönt att det funkar att både träna själv och med mini me. Då Kan vi ju passa på att träna mycket dagtid :) 


Haha han hittade fötterna här för ett par veckor sen också. Så nu ligger han alltid såhär.... 😂😙