När Gubben köper mat.

Och sonen hänger på. Lite luxig egentid ska man ta vara på på bästa sätt 🙄😀1 år.

Igår blev vår älskade lilla unge 1 år. Fantastiskt vad fort det gått , men även vad mycket vi hunnit med husköp, dop, födelsedagar och en hel vinter som har hunnit gå i raketfart. 

Vår lilla kille, så självklar del av vår familj från första stund. Efter en graviditet full av rädsla kom en kille som var det vackraste jag sett . Alltid med ett leende på läpparna och fantastisk humor. När han sätter igång sitt bus kan han få vem som helst att skratta . 

Så envis, med integritet, och otroligt tydlig med vad han vill och vad han tycker om saker. Sällan några tveksamheter vad Gustav tycker 😅
Om man trodde man själv var envis som en get så kan jag eventuellt ha träffat min överman. 

En kille full med fart och bus, som aldrig sitter still utan alltid har något nytt på gång, som lärde sig gå strax efter 11 månader och nu är helt galen här hemma. En riktig cooling med ett hjärta av guld, som älskar att bli buren, pussad och kramad och somna i famnen .

Jag önskar alla hade en Gustav i sitt liv, han må sova som en kratta på nätterna till och från , men han är helt fantastisk ❤️ En bra dag.

Startade dagen med 6 timmars sömn. Tjoho! I sträck till och med 🙌😄
Vid vaknade vi 6 i vanlig ordning och myste framför snobben allihopa. Nu har vi äntligen både tvättmaskin och internet igång! 

Vi har ju hittills tvättat hemma hos föräldrar och svärföräldrar samt haft trådlöst internet som inte fungerat över huvud taget. Häromdagen fick jag inte ens igång startsidan och det var väl inte vidare konstigt när jag fick 0.13 mbit när jag sökte 😳 😂 

Nu har vi både tv och internet via fiber så man märker av en viss skillnad , särskilt på internetsidan. 😄 jag har även firat nya tvättmaskin med två rundor tvätt 😜

Med en sån bra start åkte jag och gurra även iväg och fixade lite inför den stora dagen imorgon. Vi köpte hans present och ett gäng heliumballonger, ballonger är det bästa Gustav vet så det är en given ingrediens på hans stora dag. Älskade älskade unge, imorgon är en stor dag. ❤️ Två av gustavs presenter, bollhav och elbil 😊Lyssna på vågorna .

Sömnlösa nätter, inatt var jag vaken minst en gång varje timme. Det är jobbigt att orka dagarna utan sömn. En natt går men inte flera på raken. 

När man känner sig som tröttast och hängigast finns det inget härligare än att ta med hundarna och vagnen ner till badet. Sitta och lyssna på musik med vågorna i bakgrunden. .

Vi har haft en delvis väldigt mysig helg med tre födelsedags"barn" och ett dop. Gustav däremot har fått antingen nässelutslag eller höstblåsor (läkaren kunde inte säga vilket av det?) och haft utslag verkligen överallt. Detta har ju såklart även medfört en väldigt ledsen och hängig liten kille som inte kunnat sova heller (= väldigt hängiga parents) .

Inte ultimat en fullsmetad helg direkt men han har verkligen kämpat på ändå. Skälva dopceremonin i kyrkan var en ren pers för oss alla tre där han bland annat får en utbrott vi inte hinner med och sprutar squeeze över hela sig och oss 😱😅 vi räddade som tur va upp det ganska bra med våtservetter 😂😜

Men det är ju inte lätt när man mår dåligt och vi fick träffa läkare igår och han har nu medicin. Så förhoppningsvis så blir han bättre snart ❤️

Vi har även grejat i tvättstugan och ätit söndagsmiddag med familjen . Snart in vi tvätta hemma! 🙌👌


Såhär är hela kroppen med värre utslag från midjan ner 😕😞

Dagens to do list..

Känner mig rätt mör i kroppen nu kan jag säga. Det är lite halvkaos högt och lågt här hemma bland annat med allt skräp.
Åka till tippen är en typisk sak som skjuts framåt, vi måste låna bil (då vi inte har någon dragkrok) hyra släp, avlastning med Gustav . Det är alltså omöjligt att lyckas med i veckorna ensam och på helgen är det ofta mycket annat som händer . 
Men när A är sjuk , då passade jag på . Två rejält fyllda släp och totalt slutkörd som person är högen nästan borta.. 

Hoppade till och med träningen på kvällen, tyckte jag styrketränat tillräckligt 😜😂Gosisar 😍

Det är otroligt gulligt att se djuren tillsammans med Gustav . Trots att han då och då är lite hårdhänt och gapig med dem så är de väldigt fäst vid honom allihopa. Chloe hoppar ofta ner och sover i hans säng och varje kväll Gustav somnat ligger Bella inne och vaktar honom i sovrummet . Annars är ju alltid hela djurparken på släptåg vad man än gör här hemma . 


Första tandläkarbesöket...

Idag har vi varit på en timmes information i hur man sköter om sina tänder, eller ja gustavs 
Tänder för att vara exakt . Jösses så mossigt, Gustav pratar ju inte så bra svenska och en annan har ju borstat tänderna i snart 28 år. 5 av minutrarna visade hon till och med med tandborste och löständer hur man borstar 😳🙄
Come on lady! Jag kan det där nu 😩
Artig som man är sitter man ju bara där och nickar och hmm:ar (& surar i smyg 😜) 

Vi fick kasta i oss iväg till vårdcentralen där jag skulle träffa läkare , det verkar ha gått bra och jag fick lämna lite provet ..


Härlig helg.

Vi har haft en härlig helg. Svågern och svägerskan var här över helgen och vi var tillsammans med dem och svärföräldrarna och såg Snövit the musikal, lite mer barnvänlig än vi tänkt , men riktigt kul och bra . Vi fortsatte kvällen på papas tapas allihopa och det var kanonbra mat som vanligt 😊
Svärföräldrarna tog en taxi hem och vi andra hämtade upp gurra och åkte hem till oss där vi spelade kort in på natten . 

Söndagen härjade vi med Gustav på babysim i vanlig ordning . Han fick vila en stund innan vi åkte ner på stan. Vi samlades ett härligt gäng på Bamboo city och passade på att köpa lite presenter till alla som fyller år nu i april . 

Vi passade även på att skruva ihop gustavs gungställning som han fick i julklapp . 


Efter en mysig dag på öppna förskolan.


Vi har haft en mysig vecka med extra babysim och öppna förskolan igår FM. Han börjar bli så stor och älskar att busa, leka med alla leksaker och träffa de andra barnen. Dessutom åkte han rutchkana i storkusinens knä ungefär 37 gånger. Lik kul varje gång 😜 stora fina kille!

Idag ska vi lämna gurra hos mormor och sen ska 3 par äta gott, dricka gott och gå på musikal .

Imorgon blir det babysim tvättstugebygge 😊

Nu blir det tvättstuga 😍
Vi firade framgången med slagstaglass 😜😍

Min trollunge upptäcker våren ❤️
En eloge till alla ensamstående föräldrar.

Vi är hemma efter en härlig vecka i Sälen, dock kunde vädret varit lite bättre. När man inte åker så mycket själv utan tillbringar större delen av tiden på markplan med att roa lilla killen med pulka , sandleksaker och mat behövs gärna sol och värme.

Nästa år får bli bättre, då står nog gurra på ett par skidor också. I fredags åkte Andreas vidare mot Älvdalen med sitt jobb så jag och gurra har kompat ensamma två nätter 3 dagar nu. 

Vi hade en jobbig natt (innehållande uppvak varje timme och vaknar för att gå upp 05.30) 😱 . De nätterna vill man ju gärna inte ha när man är själv. De kommer och går ändå hyfsat frekvent. Annars har det funkat väldigt bra , all eloge till ensamstående dock , det är ju sjukt körigt emellanåt . 

Duscha på 5 min med bebis i famnen är väl inte döläckert , försöka köra bilen hem samtidigt som gurra var tolarg och ledsen halva vägen var inte något roligare, försöka packa upp och städa i detta kaos som blir efter en vecka är ju i stort sett omöjligt med denna galning som härjar omkring . Söt som socker är han iaf, Bullen 


Sälen 😎


Tvättstugan


Medan vi solar i Sälen så är tvättstugan klar där hemma. Blir ju kanonfint, och det kommer nog bli 👌 när allt är på plats 👏😊