Sega gänget!

Här hemma blir det inte många knop gjorda.  Lilla Bella ligger mest och sover och verkar sörja sin stora vän.  Ingen fart i henne alls. Mannen i huset vaknade med feber och Förskylning så han har legat nerbäddad hela dagen. 

Även jag har mest legat i sängen med film på datorn.  Igår under eftermiddagen och kvällen hade jag onda sammandragningar och någon blandning av mensvärk/magknip i mage och rygg som sög tag i hela magen. Dessa var mer intensiva och onda och återigen går man i "tänk om" tankarna. Men det klingade av , fortsatte på natten och sen försvann igen.  

Luriga unge, jag har dock även jag haft en lugn dag pga av detta då aktivitet har satt lite fart på smärtorna igen. Halv 5 slet jag dock tag i hunden och tog min långpromenad på 4 km som vi brukar gå. Lite frisk luft behövde vi båda två , och det gick rätt bra med tjocka magen idag 😆


Fina vårtecken ☺

Nykaklat i köket :)
Vi börjar bli väldigt nöjda. En dröm vore denna blandare/eller liknande och nya vitvaror men det kan vi inte göra nu.  

Annars är vi väldigt nöjda med vår budgetrenorvering. Vi har kaklat om, ny bänkskiva , nya luckor och beslag , nytt golv , tapetserat och målat , ny fläkt och ny spis till en kostnad någonstans mellan 13-15000. Och då är allt inräknat inkl arbete. Vi gillade ju inte vårat kök vi flyttade in till någon av oss och vi är väldigt nöjda med det arbete vi åstadkommit för relativt små medel.  Att byta hela köket skulle kunna kostat allt från 50-60000 och uppåt och var aldrig aktuellt för oss. 

Att kunna få nästan allt nytt för en bråkdel är ju häftigt , men då har vi slitit ganska mycket själva , reafyndat (som kaklet tex) och tagit hjälp av vänner och bekanta med saker vi inte klarat själva.  

Bättre än innan skulle jag säga iaf. sovmorgon.

Hur underbart och ovant att vakna efter kl 9 på morgonen. Jag har vaknat till ett gäng gånger med ond rygg och toabesök men att lilla monstret inte väckt mig förrän nu är rekord. 

Stora monstret har vi ju skickat iväg till sälen så det är bara lillan och jag som får kompa idag :)Välkommen v38

Barnet

Från och med nu betraktas fostret som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas. I den här veckan väger fostret drygt 3 kilo, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta ligger med huvudet nedåt nu.

Förlossningen är jobbig även för barnet. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln.

De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6.

Mamma

När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för dig att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar.

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normala. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska.

Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt.

En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.

Egna tankar : 
Nu är bb väskan packad , vi har varit på apoteket och köpt det sista som pump, salvor och termometer. Bilen är ju på service men sen ska vi installera babyskydd så allt är klart. 

Jag hade en riktig skitnatt inatt , allt gjorde ont och jag kunde inte sova. Sov mellan 10-01 sen vaknade jag varje halvtimme /45 minuter pga diverse smärtor. Han får gärna komma nu, då jag har så ont. Jag är orörlig och får ont av att både gå och stå. Jag kan i stort sett inte vända mig i sängen för det gör så fruktansvärt ont i bäckenet.  Jag har förvärkar som kommer och går, ja denna smärta man får stå ut med är inget jag upplevt tidigare.  

Aldrig någonsin kommer jag klaga över ett löppass i skogen , träningsvärk eller annan kroppslig smärta.  Nä nu kan han komma , vi är redo! :)


Mysiga dagar.

Nu är det redan fredag igen. Och jag är officiellt mammaledig nu kan man säga. Det är det bästa med mitt jobb att ibland tar ju anhöriga hem den person vi jobbar med , och bestäms detta mindre än 2 veckor i förväg så har jag rätt till de timmar jag är bokad på.  Alltså kommer jag få betalt för 18 h i helgen medan jag i själva verket är ledig. Dansade som på moln igår , nu kan jag vara tjock och lat på heltid! :) 

Då har jag även gott om tid i helgen då det både ska renoveras , och sen åker Ilona på semester från oss till sälen. Lilla Ulla får vara hemma och ha tråkigt med mig , förra året låg hon med täcke på en fäll och frös som ett litet löv i solen. Det var Inte ett dugg kallt men den där lilla divan fryser så fort det blåser lite så hon skulle ändå inte göra sig så bra i sälen.
Det är nog första året jag inte kommer vara med vilket känns väldigt tråkigt , men vågar inte chansa då vi har 20 dagar kvar idag.  Närmsta förlossning från sälen ligger 10 mil bort i mora. Och väglagen är inte alltid jätteroliga med sol och plusgrader på dagarna och frysgrader på nätterna. 

I helgen  ska vi även försöka boka in en ny värdering av huset och hälsa på ett par i Västerås som köpt lägenhet och fixat fint :) 


igår hade vi en väldigt mysig dag här hemma , jag städade och skurade hela huset vilket var välbehövligt. Jag var helt svettig och hade ont i ryggen efteråt.  Haha man är verkligen fräsch i kroppen nu.  Sen var syster och bror här och fikade på eftermiddagen.  

Avslutade dagen med 4 km promenad med hundarna runt flygfältet då A ändå skulle iväg och träna på kvällen. Har klockat mig nu på den vägen och det tar ca 1 h. Haha ni kan ju tänka er hur hurtigt det måste se ut 😂 
jag tycker ändå jag pinnar på rätt bra (men det vet jag ju att jag inte kan göra i typ 4 km/h ) men det är galet vad tungt och otympligt det är att kånka omkring på kroppen.


Min fina kille.

Imorse hade han planerat en överraskning till mig. Inte mindre än en gravidmassage på Carino spa. Jag skulle kunna mala på i timmar hur fantastiskt det var 😁. Att vandra omkring som en trött stor fet tjockis dagarna i ända är inte något roligt för kroppen.  Man har ont och ömmar högt och lågt , önskar nu i efterhand att man kanske kunnat unnat sig det ett par gånger till under graviditeten. Men men det är ju för sent nu, men hett tips till andra gravida. 

Massage tycker jag är bland det skönaste och bästa man kan unna sig själv för att lyxa till det. Och som gravid var det ännu bättre tror jag ☺

Annars har det varit en riktig fixardag,  har varit och handlat mat och massa andra saker vi behöver hem , sorterat och varannan hängt bebiskläder och städat lite här hemma :)


Nästa projekt -köket

I helgen kommer en tjej och sätter upp nytt kakel.  Igår rev A och svågern det gamla. Just nu ser det ut som faaaan hemma men det kommer nog bli väldigt bra när det är klart.  

Förebilder :


Välkommen vecka 37.

Barnet

Nu väger fostret ungefär 3 kilo och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn.

Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Ändå är lungorna de sista organen som mognar.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Om du väntar tvillingar kan det vara dags att föda nu. Vecka 36 till 37 är genomsnittslängden för en tvillinggraviditet.

Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att det har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån.

Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med bebisen.

Egna tankar:

Det har varit en bra vecka som gått, jag trivs bra att jobba fortfarande . Dagarna går fort och det passar mig, jag längtar ju så mycket så att man får lite rull på dagarna passar mig perfekt. Det mesta är dock tungt att utföra , i fredags jobbade jag 8-17 och somnade redan 21.45 hemma. Energin går åt om man säger så. 

Jag har blivit mer nervös nu inför förlossningen. Han ligger som nämnt väldigt långt ner så vissa dagar har jag mycket förvärkar , ont i ljumskar och bäcken. Ibland vandrar man lite på tankarna om något är på gång. Men ännu har diverse smärtor kommit och gått eller inte varit tillräckligt besvärligt  och ihållande för man ska tro att det är dags.  Men spännande och läskigt är det..Kommer han imorgon? inom en vecka? eller kommer han stanna i magen så länge han får? 

Ska serva bilen i veckan och sen ska den städas och installera barnstol. Denna veckan ska även väskan packa! Jag tror vi förväntar oss att gå över så mycket att vi börjar bli lite oförberedda. Jag tror inte jag kommer uppskatta att vi installerar stol mitt under värkarbetet direkt . Haha 


Vårt senaste hemma fix.

Bokhyllan köpte vi ju i nov/dec. En väldigt fin hylla från Ellos , tyvärr går den ju inte att få tag på ny längre och jag betalade garanterat ett överpris för denna. Haha 
Jag gillar den verkligen men den var i ett stort behov av renovering då färgen flagnat på många ställen. 

Eftersom vi ska ha den stående nere i vår hall valde vi att måla om den så den ska passa vår inredning lite bättre. Och den är mycket finare nu tycker jag! 


Har även köpt fina lådor från done by deer, dels de stora som står i metallhyllan och två mindre som står hushyllan . Så nu har vi bra med förvaring till att få plats med hans saker på nedervåningen , skönt att kunna ställa hans saker på ett bra organiserat sätt än att de bara dräller omkring högt och lågt.  När han blir äldre kan han ju fylla den med sina leksaker som han kommer åt själv sen ♡ 

Som vanligt är det min design och arbete gjort av min man 😂

Nu är det bara upploppet kvar 😃

Bara 10 % kvar nu. Känns helt galet. Känns visserligen som man varit gravid i åratal men tiden efter jul och nyår har gått så himla fort.  Och nu är han snart här , galet :) 

Firar denna stora dag med jobb 7.45-16.45 och sen ska jag hem och ta en långpromenad med mina monster.  Och det är nog det enda som orkas med idag , känner mig sovatrött redan nu. Haha det blir väl en spännande lets dance kväll och sova vid 22 som vanligt 😂🙈


Inte ens en månad kvar heller. Gud vad jag längtar efter denna lilla kille som känns som en boaorm som ålar runt inne i magen. Han känns så jäkla stor där inne och varje gång han rör sig blir det jordbävning i hela magen. Det ser faktiskt ut som en orm som slingrar runt. Buffar och bökar gör han också som tokig, men jag tycker inte han behöver bygga ut sin lägenhet mer nu. Det är dags att komma ut nu, hyreskontraktet går snart ut 😀

Toppar och dalar.

Det är mycket upp och ner nu. Andreas lyckades mecka iordning på tvättmaskinen så den fungerar igen. Så nu slipper vi tvätta hos päronen och lägga massor av pengar på en ny.

Fixade även nya fransar igår till kanonpris som blev kanonbra så humöret var i stort sett på topp igår vid lunch.  Det humöret varade ända fram till eftermiddagen då jag skulle iväg till läkaren . Nej ingen fara alls med bebis utan det var ett besök för min egen del . Slutade med gråtfest både hos läkaren och hela vägen hem , vet inte om jag vill vara så pass öppen på denna sida då det är ganska privat. Men de träffarna jag haft är ju till för att hjälpa men just nu känner jag mig bara mer stjälpt och uppgiven än någonsin.  

På kvällen blev det bättre nyheter igen , en tjej kom över och tittade på vårat kök och hon ska hjälpa oss att kakla nästa helg! Det kommer bli så fint vill jag lova ! :) 

För att avsluta lite halvdåligt loggade jag in och såg över min deklaration. Skattesmäll som vanligt , tråkigt i och med att jag kommer leva på mindre pengar nu men inte alls oväntat.  Har fått betala tillbaka senaste åren.  


Orkar inte.

Usch känner att jag blir mer deppig och bitter för varje dag som går.  Det är verkligen tungt nu , det värsta är att jag inte ens kan gå ut med mina egna hundar.  Solen skiner och jag har hela dagen på mig men min kropp orkar inte en längre promenad hur sakta jag än går. 

Jag känner mig som fånge i min egen kropp , så ont , så tungt, så jobbigt allting.  Samtidigt känner jag att jag inte kan strunta i det Heller , det mår ju varken jag eller hundarna bra av. 

Efter dagens promenad har jag skavsår på båda fötterna, usch för svullna fötter :(  kände mig helt Slut och gråtfärdig när jag kom hem . 

Samma med detta jobb , det är för tungt så jag är helt färdig när jag kommer hem.  Men eftersom härliga jäv*&@; $&a försäkringskassan inte kan göra klart mitt beslut måste jag ju jobba. Det är ju svårt att betala räkningar utan pengar.  

Som om inte det räckte dog vår tvättmaskin igår , helt tvärdöd!  Suck! Saker går ju sönder absolut , men vi har en kyl och frys som håller på och säger upp sig som vi sagt att vi ska spara ihop och köpa ny. Och då går tvättmaskinen sönder istället , väldigt bra tajmat just nu med nyrenoverat badrum och en bebis på g. Pengarna flödar inte just nu om man säger så. Och jag kan ju nästan sätta pengar på att om vi köper en ny maskin nu så kommer kylen tvärdö på fläcken . Haha ja jag är bitter.  

Nu är det slutklagat , det finns mycket fint att vara glad över och se fram mot också ♡  det är bara jobbigt när det är motigt. 


Årets sötaste bild? ♡

hemsläpade spegeln :)

Stegen fick jag , sen hängde jag dit hjärtat, bollarna och ett par filtar. Väldigt fint tycker jag! :)

medioker vecka :)

Lite motivationsbrist att skriva när jag själv är så trött hela tiden. Igår kom A hem oannonserat vid kl 10 på fm och då hade jag inte ens lämnat sängen än.  Haha kände mig som en riktig slappis med stök och disk överallt.  I vanliga fall har jag ju till 16 på mig att fixa till mig och hemmet . Men kroppen är trött och huvudet är trött så man är ju inte alltid så produktiv. 

Ska jobba 10-20 imorgon och 7.45-16.45 på fredag. På torsdag blir det läkarbesök och i helgen är det dop. Annars har jag mycket att fixa med hemma, igår släpade jag bland annat hem en stege och en hylla ska målas. Kan lägga ut bilder sen :) 


Happy Friday!

Håller på och laddar ner senaste podden,  sen tänkte jag städa medan de ändå håller på och babblar .

Ska även jobba en kortis idag mellan 12-16.45 , sen blir det helg även för denna tjockis 😀


Me -pics


Aurora och jobb.

Någon annan som tänkt på vilket soligt väder jag beställt till mammaledigheten.  Ända sen jag klampade av i måndags har solen skinit som aldrig förr. Igår passade jag på att gå en längre sväng med hundarna i fina vädret. Lite jobbigt att inse hur illa det går , totalt blev det 4 km, men väldigt jobbigt för kroppen. Vidriga fula svullna händer och fötter och magen drar ihop sig , blir hård och gör ont.  Och då gick jag inte ens fort , tror jag hade ca 5 km tempo. Haha ja jösses, inga kommentarer på det! 

Idag ska vi iväg till förlossningen och Aurora och prata lite. I eftermiddag ska jag även åka och jobba några timmar. Västeråsbesök

Igår kväll var vi iväg till Västerås när Andreas slutade jobbet. Dels lämnade vi in vår vagn , vi köpte ju stokkes senaste vagn som heter trailz och de har beslutat att ta tillbaka alla sina vagnar då en del i handtaget gått sönder på många vagnar. Detta i sig gör ju inte vagnen farlig att ligga i men vi ville ha detta utbytt innan bebis kommer så vi slipper vara utan vagn om/när den går sönder.  

Vi är otroligt nöjda med vårt val av vagn, väldigt smart smidig och vältänkt på många sätt. Och väldigt fin! Den är dock stor som ett as åt alla håll och kanter , tror jag skulle kunna köra min 4 åriga systerdotter i den utan problem. Hahah

Vi passade även på att köpa en babymonitor,  en av få saker kvar att köpa. Ser ut som en webcam som man ställer vid bebisen och sen kopplar du upp bild och ljud mot mobilen. 

Vi åkte över till Ikea och köpte en del smågrejer som handdukar, lakan och galgar.  Vill inte att han ska använda några handdukar som vi ta haft till att torka djuren utan han fick några egna som bara han får ha :)

Besök hos Bm

Imorse var jag iväg på rutinbesök hos barnmorskan och allt såg bra ut! :) vågen visade på fet, järnvärdet hade gått upp så nu slipper jag de där hemska järntabletterna. Bra sockervärde, blodtrycket var däremot lite högt. 

Har fått lämna prov nu så får vi se om det är havandeskapsförgiftning som spökar. Förhoppningsvis inte. Lilleman är fixerad och ligger och simmar med huvudet nedåt, sf mått 33 och hjärtat tickade på fint ♡ 

Har även fått en babyväska från Libero och Apoteket hjärtat.  Mest skräp och prover i men några fina saker också :)


1a lediga dagen.

Igår blev det första lediga dagen för mig. Åkte hem och hämtade ena katten som steriliserade igår. Trodde jag skulle bli galen av allt jamande på vägen in i bilen. På vägen hem sa hon däremot inte ett pip. Stackars liten. Det var en vinglig mojsig katt som vandrade omkring här igår kväll. Man kände sig lite elak som utsatt henne för det, men vi kan ju inte ha kattungar här hemma varje sommar. Det är ju hemskt mot både mamma och bebisar. 

Vi var även på sista delen av vår föräldrautbildning. Så nu är vi utbildade föräldrar 😉
Denna var väl den omgång som gav mig mest saker då det handlade om parrelationen och första tiden hemma. Något som vi ska försöka ta vara på är vår tid som par tillsammans och att man ska försöka få den egentid man vill ha. Tror många relationer hamnar i en roll där man bara är mamma och pappa och tappar bort den relation man hade innan man blev gravid.  

Jag är inte direkt orolig heller , jag har ju lyckats gift mig med världens finaste karl. Igår när jag kom hem från teckenkursen hade han släpat fram grillen , köpt gasol och grillat karré och hallomi med pommes. Och bara få ut grillen ur förrådet är mission impossible då det är så mycket saker där så bara man öppnar dörren får man ett gäng grejer i huvudet. Fina kille, om han är hälften så bra pappa som sambo kommer vi klara oss finfint ♡ 


bild vecka 35


Tycker magen har sjunkit ner lite , eller så är det bara inbillning.  Men den kändes nästan större för några veckor sen än nu. 

Sitter på jobbet just nu, sista passet, imorgon är jag mammaledig. Som jag nämnt tidigare så blir det väl kanske lite timmar , men dagtid, och det känns så skönt att skippa dessa långa pass. Dessutom har jag varit orolig i och med att vi jobbar ensamma på denna arbetsplats och man är ensam även på natten. Det har varit jobbigt då jag tänkt på om man kanske skulle få ont , börja blöda , föda barn ja vad som helst som man skulle vilja åka till sjukhuset för. Att försöka på tag på ersättare nattetid samtidigt som man själv bara skulle vilja kasta sig i bilen känns jobbigt och har varit lite oroande. Nu har det ju peppar peppar gått bra , men känns skönt att slippa det framöver. Särskilt nu när jag har så mycket molande värkar i både rygg och mage. Visst kan jag säkert ha det ända in i mål men man vet ju aldrig, det kan ju lika gärna vara grejer på gång.  

Bäst av allt är ju även att det inte blir fler nätter utan min man. Nu när man sover oroligt på nätterna finns det inget så tryggt som ha honom bredvid sig. 

klädskåpet är uppe.

Och färdigt :) nu ska vi bara köpa galgar .

Bebisens kläder.

Haha imorgon börjar jag tvätta.  Han har mycket kläder redan Lilleman :) 


Välkommen v.35

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större. 

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymmeså det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda. 


Egna tankar : 
Ja nu har ännu en vecka swischat förbi , har haft starkare molvärk i mage och rygg senaste veckan. Sån där jobbig värk som jag behövt vila bort , så vad jag fått förklarat för mig är förvärkar om det går bort med tex vila eller ett bad. De riktiga kommer hålla i sig. Och värken i kroppen kan ju även ha ovanstående anledningar såg jag nu. 

Jag sover väldigt illa på nätterna, kissar flera gånger , har ont och vill vända på mig , drömmer konstiga saker , ligger vaken stundtals nattetid.  Det stör mig inte så mycket i sig mer än att det är jobbigt de dagar jag ska upp och jobba tidigt på morgonen. Då är det väldigt tufft att orka med en arbetsdag.

Haha det är lite roligt att de nämnde större bröst, det vette fasen om de hänt någon skillnad just nu men det har vi skrattat åt dessa Dolly Parton kopior mååånga gånger. A kommenterade det även nu i veckan och jag i mitt just nu så extremt känslig , min hjärna kunde inte alls bestämma sig om han menade det som en bra eller dålig sak så jag satte mig och storgrät. 

Hahaha A har aldrig sagt något elakt eller nedvärderande eller till mig och det var det ju inte nu heller såklart.  Men mitt psyke är helt nedbrutet som jag nämnt tidigare och har svårt att fungera över huvud taget. Jag är som en öppen kran. Sen är det mycket tankar i skallen, dels kroppsliga förändringar, de är inte alldeles lätt att förvandlas till en sjöko variant av sig själv, som är stelare än en gammal tant och mer stinn än en gris. Även om jag älskar mig mage saknar man ju sin gamla kropp och man undrar ju om sin man alltid är så pepp på att valsa omkring på tjocka gamla mormor .

sen är det ju såklart förlossning tankar, hur själva förlossningen ska gå , hur blir vi som föräldrar , gör det ont? När kommer han? Även om det är några veckor kvar så kan han ju faktiskt komma vilken dag som helst egentligen. Ja mycket tankar och känslor, men inte bara oro och funderingar heller utan det är så mysigt att sitta i soffan och känna honom böka runt där inne. Han känns så himla stor och man längtat ju så mycket.  Ja det finns så mycket att vara känslosam över och jag passar på kan man säga. Hahaha 😂

Lilla Ulla

Detta är ganska exakt 1 år sen. Tänk vad liten hon var. Min lilla bebis, lika mammig nu som då.

Bebisen brukar ligga och sparka henne i huvudet , men det verkar inte bekomma henne över huvud taget.  

Ja jösses!

Sitter ihopkopplad med min tensapparat just nu. Har varit iväg på vattengymnastik med jobbet nu på eftermiddagen. Medelåldern var väl 67 ungefär så jag tänkte hur jobbigt det kan vara ? 

Har man foglossning och förvärkar var det jävligt jobbigt. Sammandragningarna var inte roliga så fick ta det väldigt lugnt. Jösses alltså , inte ens 73 årig tantgympa hänger man på längre.  Haha men han ligger så jäkla långt ner (tror han är fixarad) och jag har ganska ofta förvärkar så att stå och hoppa upp och ner , även i vatten, känns det som jag ska hoppa ur ungen ur magen. 

Jaja får se om lite tens kan hjälpa , hoppas det. 


Klagoblogg.

Känns som man bara klagar och klagar hela tiden.  Men jag sover som en kratta på nätterna . Hur länge kan man gå utan sömn innan man blir helt hjärndöd? Inatt vaknade jag varje timme av toabesök , onda fogar och behöva vända sida att ligga på.  Kände mig gråtfärdig när jag blev väckt av en buffande liten ulla som ville gå ut. Tur för henne var klockan 05.57 så det var bara tre minuter kvar till klockan skulle ringa ändå. 


Ikväll blir det  långpromenad med vovvarna och sen har vi börjat med ett nytt inredningsprojekt hemma.  Eller jag har börjat och A ska bygga. Snyggar till i hallen på övervåningen. Hittade en skitsnygg pallkrage som de hängt på väggen plus så har vi inhandlat en labyrinthylla och en annan hylla från bruka design som ska pryda väggen. Kommer nog bli skit snyggt!  😊
Tack för piken!

Haha häromdagen fick jag hem denna i brevlådan. Ska man ta det som en pik eller ? Tillhör man seniorklassen nu inte ens 30 år fyllda ? Nog fasen känner man sig som 112 med en tung stel kropp som stånkar och stönar över att sätta på sig strumpor. Men nog är man kränkt alltid , det blir fan inget actic när tjockisen ska i form igen 😁😂🙈

trött.

Usch , vaknade kl 03.50 imorse och kunde inte somna om. Gissa hur pigg man känner sig just nu. Ska ju jobba nu hela dagen från kl 7.45 så ingen chans att kunna ligga hemma och halvsova heller. 

Vanligtvis vaknar jag alltid någon gång mellan 6.30 -7.30 , även på lediga dagar.  Haha i måndags vaknar jag kl 07.30 och Andreas ligger fortfarande bredvid och sover. Han börjar klockan 07.45 på jobbet så det är ju jävligt bråttom.

Jag väcker honom och säger åt honom att skynda sig varpå han säger. 

-nej men det är ju söndag idag ? 
Öhm nej det var det ju inte.  Antar att han var lika Trött då som jag är nu

Sista schemalagda Jobbveckan.

Nu är det inte långt tid kvar! Detta är sista veckan jag jobbar schemalagd. Jobbar nu ända fram till söndag kväll, en tuff vecka men den kommer gå fort tror jag då varje avslutat pass innebär ett mindre till jag blir föräldraledig. 

Det känns så himla skönt , slippa sova borta och alla dessa långa pass. Det har verkligen varit tufft sista veckorna! Jag tänkte dock plocka några till dagar med jobb på timmar.  Jag tror det kan räcka med kanske ett par dagar per vecka , men är det något som får veckorna att gå så är det att vara inbokad på saker.  På måndag när jag är föräldraledig har jag knappt 6 veckor kvar till fullgången graviditet vilket betyder att bebis normalt behagar att titta ut på allt mellan 4-8 veckor. 

Jag tänker , hur långa kommer inte dessa veckor bli om jag ska gå hemma hela dagarna och bara vänta på due date?  Men med ett par dagar jobb har jag ju ändå 5 dagar på mig till vila , städa , boa , tvätta bebiskläder och förbereda sig inför förlossningen ändå. Men då kommer sista veckorna gå fort och inte sega sig fram. Kroppen får bestämma helt enkelt hur mycket mer jobb det blir. 


Haha lilla grabben har det verkligen trångt därinne nu.  


Hahaha jag ser så mycket ilona i den där hunden.