Kopierat från en annan sida jag läser.

Sätter ord på allt det jag känner och tycker..


"Jag vet nämligen att några av mina vänner är rasister.Men jag är inte helt säker på att de vet det själv.

EU-valet har varit, och överallt i Europa får högerextremister och främlingsfientliga partier och personer framgång.


Mina vänner runt omkring mig skulle aldrig hata någon bara för att den är homosexuell, en viss etnisk bakgrund, eller har en annan religion än vad du och jag har.

 

Däremot tror jag kanske att någon vän har svårt att förstå hur man inte kan gilla tjejer som är så fina. 
Jag tror inte heller någon i min närhet inte skulle hjälpa till att rädda en människa i nöd, detta oavsett etnisk bakgrund.
Om det finns någon vän i min närhet som är troende, så tror jag inte heller att den personen egentligen har emot att någon är troende muslim.

 

Jag tror att de av mina vänner som röstar på ett parti som faktiskt står för främlingsfientlighet och att alla människor inte har lika värde, egentligen vill något annat.
Detta – något annat – finner man inte tillräckligt bra i något annat parti, och då väljer man att stötta extremhögern och fascismen.

 

Jag vill också ha förändring i vårt samhälle. 
Jag vill inte ha terrorism och krig, jag vill också att mina barn ska växa upp i ett fint och bra Sverige, jag vill inte ha upplopp i Rosengård eller i Husby, men detta handlar inte om rasism eller fascism.
Det tror jag inte det gör för dig heller.

 

Du vill ha en förändring, och det kan jag förstå. 
Men kan du förstå mig?

 

När du lägger din röst på ett parti med en agenda, en egentlig dold agenda där fascism och främlingsfientlighet finns, så är du tyvärr rasist.
Många säger – ”jag röstar på ett högerextremt parti bara för att jag vill ha en förändring!”

Tänk dig för vad du önskar dig!
Jag kan tycka att en hel del saker som det största främlingsfientliga partiet i Sverige säger (liksom alla andra partier) är rätt så vettigt, men mycket de säger eller till och med inte säger, är jag rädd för.

 

Denna förändring såg du för sjuttio år sedan i Tyskland.
Allt var judarnas fel, allt var de icke ariska människornas fel. 
Tror du på detta innerst inne?

 

Nä, det gör du sannolikt inte.
Du tror antagligen inte heller att min jämförelse med 30 - talets Tyskland är relevant.
Låt mig bara upplysa dig om – Det trodde man inte i Tyskland på 30-talet heller.
Inte ens direkt efter kriget trodde många på vad de själv hade varit delaktiga i.

 

Jag är inte den som ska tala om för dig vad du ska rösta på i höstens val. Jag vet inte riktigt själv och tycker det är svårt.

Men glöm inte bort - även om du vill ha mindre kriminallitet, bättre ekonomi, ett bättre samhälle – det kan aldrig ett fascistiskt parti, ett främlingsfientligt parti, ordna åt dig.
Ett främlingsfientligt parti kan aldrig ordna trygghet åt dig och dina barn, aldrig!


Och framför allt – Du som är min vän, jag vet att du inte är rasist även om du säger saker, tycker saker, du är bara jävligt missnöjd.

 

Rösta blankt om du inte vet vad du ska rösta på, eller om du är besviken på de andra partierna - Det skulle göra skillnad som förbättrar och får upp ögonen på våra politiker, utan att du för den delen stöder rasism. "

 
fakisimil: fredrik steen.
Långklänning till en heffaklump.

Har fått klänningen jag beställde och jag vet inte om jag är helnöjd över hur den sitter. hänger den på galge är den ju hur fin som helst men på..... ja brösten får typ inte plats alls så dom måste jag typ tejpa upp på hakan eller nåt, och ser man ut som en degklump istället för size 0 (som modellen på bilden) så faller den inte riktigt lika smickrande som man hade hoppats på. Det ser ut typ som jag skulle kunna gömma hela bröllopstårtan under och kunna smyga iväg obemärkt..

inte riktigt vad jag hoppats på med andra ord. vad som återstår är att 1. gå ner 20 kg till 28 juni.
2. köpa nåt annat (dyrt och tajt med tid att hitta nåt )
3. gilla läget och se ut som den chipsätande människa man faktiskt är.

Jag misslyckades lite med brännan idag 😨


jippie!

Nu är grillen hemma :D vi har premiärat idag med grillade hamburgare. I helgen blir det grillparty :)final i dressyr sm.

kastade mig ut till hästen direlt efter jobbet imorse så jag skulle hinna hem till finalen i dressyr sm. så här ligger jag svettig i ridkläder i soffan och kollar för fullt.

har precis beställt pizzaonline så man inte missar nåt. bara hemkörningen kostade 115 kronor och mat och dricka för en person 320 kronor :p
hahaha vad gör man inte när inte sambon är hemma :p


it aint over til the beardlady sings...

jobbhelg för mig i vanlig ordning. ska upp vid 6 imorgon men tänkte ta mig en titt på slagern. men när de sa att de vara kommit halvvägs nu vid 22.30 gav jag upp och ska snart hoppa i säng.

mycket är ju rätt bra, ju spacigare ju bättre. sen kommer polen som verkligen kör karikatyr på sitt eget landsrykte. varför tänka utanför lådan när man kan sitta kvar i den. but hey! kan man inte vinna kan man ju alltid vara snyggast.

it aint over til the beardlady sings och nu när hen har gjort det kastar jag in handduken och ger upp slagertittandet. jag är ändå för snål för att rösta så den som vinner vinner , utan min hjälp. natti natt :)beställt en klänning till bröllopet :)Har letat som en galning efter en bra klänning att ha på bröllopet i sommar. Det mesta man kan köpa är ju korta och vågade partyklänningar , kanske inte superclassy att ha på ett bröllop. Det är inte klädkrav på Hellång klänning men har haft som krav längre än till knät för egen del. Det är svårt med långa klänningar också när man är så smygfet som man är också , det är lätt att få intrycket att hela familjen kan tälta under duken. inte alls supersmickrande det Heller.

men nåt måste man ju ha och nu har jag valt. en dröm vore väl att gå ner en sådär 20 kg så den sitter bättre. lycka till emelie! Tack emelie! 🙈

Jobbhelg! :)

Sitter på jobbet nu. jobbar till imorgon klockan 15. Igår kom alla våra nya saker. vill så gärna sätta ihop nya garderoben nu nu nu (!!!) men på måndag 15.30 kommer ett byggföretag hem till oss för att ge utlåtande om våran hall, och beroende på kostnader och hur deras uppbokningar ser ut kanske de sätter fart och renoverar direkt . inte jätte smart att sätta upp en garderob då alltså då väggar ska rivas och flyttas, öppningen till köket ska breddas , fasad och väggar ska fixas. men vi får se hur det går :)

igår hade vi en lugn hemma kväll. Sara och Åsa kom över och tittade på lets dance :)
idag har har vi tapetserat i köket och på lilla toan. vi har fixat upp lite på uteplatsen också :) mer fix blir det imorgon, då ska vi förhoppningsvis hinna med fika hos jess också :)


Ikea med gubben ! :)

köpt massa fint hem nu. spontanköpte mer än hälften så vi fick ta hemkörning på hälften :p

har 3 ikea kassar med oss hem , imorgon kväll får vi hemkörning på resten. Bland annat en grå högblank garderob till hallen :)