100 greatest in 4 minutes


.

Ilona kom hem igår vid halv 5 från Calles mamma som var hundvakt i helgen. Tänkte direkt när hon kom att hon var lite konstig och loj när hon hälsade. Inte alls så glad och hysterisk som hon brukar se oss, speciellt Calle. Upptäckte ganska snart att hon hade en svullnad på halsen. Såg ut som en dubbelhaka som svullnade mer och mer.

Trodde hon blivit ormbiten, ringde vet och sa att vi var påväg in till strömsholm. De trodde också dom, först. Men efter ett blodprov visade det sig att hon hade massor av vita blodkroppar vilket tyder på kraftig infektion, de bildas inte förrän efter knappt ett dygn så det kommer inte av ett ormbett.  Hennes svullnad är också för  hård .

Vi blev sittande i ett provrum och Ilona fick dropp, de har också gjort en bakteriodling som tar 3 dar. Var inne på röntgen och tog 2 bilder, som inte visade någonting alls. Ilona blev kvar över natten.

Idag har de gjort en ultraljudundersökning utan att se nått. de sövde henne och gick ner med kamera i halsen . De vill fortfarande inte utesluta att det sitter någonting i halsen, även om de inte hittar nått.

Ilona blir kvar även till imorn. Hoppas vi får hämta hem våran Lånis imorgon, vi vill inte ha henne på strömsholm :/

Känns jobbigt.

Känns jobbigt att vara glad idag, då Calle och jag firar 6 månader samtidigt som ilona ligger på strömsholm och man vet inte riktigt vad som händer..

,

Usch, idag är jag vidrigt bakfull! Sällan man blir såhär jävla dålig dagen efter. Hu! Hade en jävligt kväll igår. Blev fest hemma hos Jess och hennes granne. Korridorkänsla med öppna dörrar. Och en hel del folk.

Var ute och dansade på harrys och gick en sväng till Bischop.

Ska lägga mig framför idol med Mc donalds . Ska nyktra till så jag kan sätta mig med plugget ikväll och sätta upp hyllor/speglar  m.m

Häst ****!!

Ibland går det inte över huvud taget. Med Dexter gick det jättebra. Hoppade ett vanligt rättuppstående på långsidan, red över bommar, mycket volter. Skötte sig super.

På lektionen på kvällen däremot med Legolas gick det käpprätt åt helvete. Vi var högt, lågt och ibland höll vi på att mejja ner andra hästar :S !! Jag red inte över huvudtaget, han var spänd och hysterisk 40 minuter. Sista 20 var bra. Red skänkelvikningar på diagonalen och fick till många bra. Efter det fick jag väl lite humm om HUR jag skulle göra.

Men de gångerna det blir katastrof som idag då INGENTING fungerar, jag såg ut som en nybörjare och Legolas körde rodeo. Och så Pia på mitten som tycker mitt i allting att "Emelie, det här är ju en perfekt häst till dig! HAn är precis allting som du saknar i din ridning! " Jag håller med, och jag ska kämpa som ett as till jag klarar av honom!


The mom song.

Ett klipp som florerar runt lite överallt på internet. "The mom song" , men det enda som jag tänker på är Calle. Haha


.

Sitter hemma hos mamma o pappa med min laptop och alla kladdpapper med labbrapporter. Har målaren hemma hos mig. Golv ska läggas, tak ska målas och tapeter ska upp. I alla rum så jag och Ilona är utkastade till på fredag eftermiddag.

Gör inte så mycket. Har massor i skolan att göra, och har 5 lektioner kvar till på fredag kvart i 3 då jag kör upp. Tänkte ta Lånisen på en långpromenad längs ån med.

.

Trenden som absolute alla verkar köra på. Är sugen på att göra en video med gänget, det kostar 50 kr, känns lite onödigt. men det är ju jävligt kul :P


Måndag.

Nu sticker jag ner på stan, en timmes körlektion och sen köpa spicylunch :)
Börjar bli nervös för imorn, vill ju vekrligen klara det. Har setat i panik hela morgonen med tester. Har 9 kvar o känner jag mig rätt kommer dom vara slut ikväll med.

Rätt löjligt egentligen med tanke på att jag varit 0 intresserad i körkort och övningskörning sedan jag var 16. Har kunnat ha körkort i 3 år nu. Men 17 juli då jag skrev in mig på körskolan har jag kört i stort sett varje dag. Två månader senare kör man upp. Typiskt mig i nötskal . Lat o oengagerad i det mesta, förrutom det man blir/är intresserad i nått . Vill jag ha nått då är det Allt på en gång, helst NU!

Tråk

Riktig tråk dag idag. Sitter min 4e timme med körkortsteorin. Skrivning på tisdag morgon och känner mig skitnervös och pluggar mest hela tiden för att bli säkrare på alla frågorna.

Har bara varit en tvätta-städa-handla-springa-plugga-sitta i soffan dag.  Var ute och sprang med Calle och Ilona, lilla lånisen som fyller 7 månader idag. Snart kommer mamma och pappa förbi en stund.

Kemisk peeling.

Åkte iväg till stockholm över helgen. Har gjort och skrivit alla kemilabbar i en kurs. Skitkul var det. Men jag och min labpartner var lite taffliga. Spillde och tog fel och höll på. Men jag har inte labbat sen jag gick i 8an i högstadiet. Var inte speciellt bra då, kallades för "glaskrossaren" efter att ha kraschat 3 bägare.

Inget gick sönder men jag spillde två gånger. Varav den ena på handen. På något konstigt sätt fick jag det på halsen också. Kanske jag inte torkade händerna ordentligt och kliade mig i ansiktet. I alla fall upptäckte jag och Calle på stan 2 h senare att en av baserna hade börjat fräta på halsen på mig. Var helt kritvit och hade börjat flaga massor i små små smuliga bitar. Jag kastar mig in på toaletten och spolar halsen i panik . Folk glor som man vore dum i huvudet.

Halsen klarade sig bra, men jag har blivit lite ljusare och jätte mjuk på halsen. Baby- Ass. Very Nice.


Anberlin

Anberlin - The feel good dragYour drab eyes seem to invite
(tell me darling) Where do we begin.
Was this over before...
before it ever began?
Your kiss, your calls, your crutch
Like the devil's got your hand
This was over before
Before it ever began
Your lips, your lies, your lust
Like the devil's in your hands

Give me, give me...


Ett par stickade UGG skorEn dunväst till stallet.Och en Icicle vest till mig i vinter
Nytt på inredningsfronten :)

Sweet miss Blue :) ,
blev nya fleeceplädar till balkongen också :)

.

Torsdag idag. Skulle egentligen hängt med till dietisten idag och få ett eget bantar schema. Men hade totalt glömt bort det och kommer inte hinna det.  Har mockning, insläpp och fodring av stallet idag som kommer ta sin tid.

Ska snart ta med mig Hulda och gå till bussen. Idag åker vi kommunalt , ho ho ! Behöver ju gå hela biten från stora vägen, är väl bara Bus Tilda som orkar springa fram och tillbaka där 7 gånger utan att bli trött. Men det är det värt för en dag i stallet.

Jag Calle och en 3e part ska prata ihop oss idag med om en sak. Jag är som ett barn på julafton, Vi får se med regeringen, han betämmer :)

För alla nördar...

så ligger alla serier ute på nätet nu.

Greeks02
Gossip Girl s03
90210 s02
Americas next top model s13
One tree hill  s 07
Melrose place s 01

Busa Busa


Stallet

Ilona och min totto :)


Plugg med Kompis.

3 uppsatser med 2 datorer för att den ena inte har word.
Later.

Nu blir det Cigaretter pa jourlivs, en 19 pa Vietnam kok. Stall i nagra timmar och sen hundklubben hela kvallen !

Och min egna nya favorit.

Gillar den vara med denna remixen dock . hehe

Jamie Foxx  "Blame It"

(Fraser T. Smith Remix)

Good girls gone bad.

cobra starship ft. leighton meester. / Good girls gone bad.i make them good girls go bad
i make them good girls go ...
i know ur type
yeah daddy's little girl
just take a bite
let me shake up ur world
cuz just one night couldn't be so wrong
i'm gonna make u loose control
she was so shy
til i drove her wild

CHORUS:
i make them good girls go bad
i make them good girls go bad
u were hanging in the corner with ur 5 best friends
u heard that i was trouble but u couldn't resist
i make them good girls go bad
i make them good girls go...

i know ur type
boy ur dangerous
yeah ur that guy
i'd be stupid to trust
but just one night couldn't be so wrong
u make me wanna loose control
she was so shy
til i drove her wild

Stelbent.

Var ute och sprang igår, första gången på kanske ett par månader. Men ändå hade jag bättre flås än jag brukar. Konstigt det där :S. Har fruktansvärd träningsvärk idag, springer nästa gång på onsdag. Det släpper nog :)

Idag ska jag ha en heldag i stallet med Jess och sötnosen Tilda. Sen blir det nog direkt till hundklubben som vanligt. Får se vilken hund jag tar med idag , i o med att Ilona löper och har varit trött de senaste två dagarna . Får se om hur det är under dagen. Vill ju inte tvinga med henne .

Jävligt irriterande.

Att man inte hittar någon utav 3 mobilsladdar till datorn. Har massa fina bilder och videor från stallet i fredags. Bland annat när en av hästarna skrämmer ilona så hon gör ett känguruskutt a la 3 meter :P

Har fina bilder på de nya inredningsgrejjerna. Har bland annat köpt en vit tv-bänk och en sängstomme i lördags. Skitsnygga.

Måndagen ägnades mest åt att plugga, dels matte, dels körkortsteori . Var nere på polisen och gjorde en polisanmälan. Hämtade en jävla massa färskfoder från foderbilen. Vi var också inne på Mio och hittade ett par skitsnygga hyllor som jag ska köpa sen. Får se om det blir på den här eller nästa lön då de var ganska dyra :)


Idol.

Jag : Tror du jag skulle gå vidare i idol? Skulle vara kul och testa om det går.

Calle: Hahaha nej älskling, du ser ju vilka som går vidare. Man måste kunna sjunga bra!

Jag: Meh :/

Calle : Men jag sjunger ju inte heller bra.

Jag överspelar, låtsas vara stött säger "You are killing my dreams" och kastar mig på sängen och låtsas bli ledsen.

Calle ignorar mig eller märker inte ens att jag försvunnit från vardagsrummet. Efter 5 minuter går han förbi öppningen till sovrummet, tittar på mig och säger

Calle: Nemen älskling varför ligger du här ? Övar du på din idolaudition eller ? Höhöhö

Så börjar båda asgarva och jag säger lite stött "hmm, ja. Vill du höra ?" :P

<3

Stans sötaste ?


Heta bilder.

Woho! Party! eller nåt. Roliga vi såg ut.


Rehabiliterad.

Vet inte riktigt vad som hände igår i bilen. På vägen ut till hundklubben åkte jag in i en trotoarkant Så hela bilen hoppade till och fick sig en smäll på bakdäcket. På vägen hem höll jag på att krocka med en bil i en rondell. Jag såg honom inte bakom stolpen. Blev jävligt skakis och rädd. Hur jävla lätt saker händer. Man tycker ju man ska se bra. ser.

Fick iaf reda på idag att Henry hade också hade tabbat sig. Han hade tappat bort en hel lastbil med släp bakom balken. JAg skrattade lite åt det och det kändes redan lite bättre. När jag fick köra en sväng idag släppte det men jävlar vad nervös jag var. Jag hade SJUK handsvett. Jag som sällan eller aldrig svettas. Vi fick sitta med ACn på 18 grader och full fläkt för att jag skulle kunna lufta händerna :P  Konstigt var det. haha  jag kommer abolute vara mer uppmärksam på alla sikten man KAN missa i framtiden.

Tisdag.

Rätt hysterisk dag igår. Upp strax innan 7  och hade körlektion mellan halv 8 - halv 9.  Kastade mig hem, ut med djur och mata. Mobilen gick sönder strax efter det. Mer eller mindre springer hem till mina föräldrar för att hitta en annan. Fanns ingen. Hem igen. Kl var då 10 och skulle snart iväg till stallet. Kastar mig ner på stan, kommer till stålforsskolan då jag inser att jag inte kan gå ner och köpa en ny telefon för flera tusen när jag redan har två BRA telefoner som bara måste lagas.

Fick låna en telefon av Calle så länge. Ska precis sätta mig i bilen med honom och åka ut och äta frukost/lunch, då ringer Jess och säger att de är på G. Var bara att springa in hem igen. Hämta stallgrejjer och springa till Vietnam kök och hämta lunch.

I stallet fick vi vänta på hovslagaren i nästan 2 h . Han skulle komma vid 1 men dök inte upp förrän vid 3. Red en sväng på ridbanan. Sen var det bara packa ihop packet och sticka in till stan igen. Kasta sig in hemma, bytte kläder och hämtade träningsgrejjerna. Ner till stan där jess hade hittat ett par läderridstövlar Cavallo för 200, i min storlek också .Men de fanns inte kvar när vi kom dit. Kanske inte så konstigt i o f s med tanke på priset.

Åkte ut till Donken och moffade var sin plusmeny ;), var ute på hundklubben några timmar. Tränade med träskpaddan. Ilona har börjat löpa. och är väl inte sådär jätte entusiastisk i alla övningar. Men tar det lite lugnt med henne, det släpper ju snart :)

Hem och satte mig med en onlineprov på 1 ½ timme i Kemin som behövdes göras. Sista inlämningsstopp på alla uppgiter på Fredag 8.00 . Skönt men jobbigt, endel kvar att göra.  La mig i sängen med laptopen på magen och gjorde teorifrågor på bilskolans internethemsida. Somnade 12 helt jävla DÖD!

Another day...

Tråkig dag det har varit idag. Sådär lång och skittrist. Gick iväg till fröslundaskolan och pratade med läraren och 4 elever. Var nere på stan och fixade en grejj med skolan. Gjorde en polisanmälan. Hämtade posten och ett paket från posten. Stack hem och pluggade några timmar . Åkte iväg och tränade . Satt nån timme med körteoriböckerna. The End !

Har fått ett träningskort nu också tydligen . Trippelkort på friskis. Mamma tycker väl jag har gått och blivit lönnfet :) Hon ringde mig idag och samtalet lät ungefär . "Hej , jag har köpt träningskort till dig" , "på Friskis , jag bjuder" "Jaha, tack då" svarade jag. Om man bara hittar lust och tid till träning nånstans så vore det ju jävligt smart att träna på gymmet 5-6 h /veckan :)

Aladin och hans 30 rövare!

Kommer in på gården hemma igår, går förbi tvättstugan då jag ser 4 eller om dom var 5 ungar som står och kastar kottar och sten mot en buske. Jag börjar fundera på vad de håller på med då dom springer mot våran port, med Livia som springer för livet längst fram och trycker sig mot porten då de fortsätter att kasta saker mot henne. Samtliga härjar och skrattar. Jag reagerar på en millisekund, kastar mina kassar som jag håller i händerna och springer mot våran port.

Skriker alla möjliga saker som "horungar" , "jävla blatteungar" och att de ska ge fan i min katt. De var redan 30 meter före mig och springer åt 5 olika håll. Hade jag fått tag i någon av dom hade jag slagit ihjäl dom. Flax som jag har har en av ungarna lämnat sin ryggsäck i gräset utanför porten. Tack vare den kunde jag ta reda på namn, skola, klass, lärare osv. Ringde upp läraren och talade om att jag har en av hennes elevers ryggsäckar . Ska till fröslunda skolan på måndag och peka ut samtliga idioter som har kastat saker mot min katt. Om dom så mycket som tittar åt hennes håll igen ska dom veta att dom lever.

På måndag morgon är de polisanmälda också, eller iaf Eyman, ägaren till ryggsäcken. Om han vill stå för djurmisshandel själv eller om han vill dela med sig med sina vänner rör mig inte i ryggen. Polisen kommer garanterat inte göra någonting åt 11 åriga pojkar. Jag gör det för min egen skull. Om livia kommer hem med skallskador som kan ha orsakats av stenar ska det iaf stå i ett register någonstans att jag har sett dom göra de igår. Sen att han finns med i registret är bara ett plus för mig.

De vet ju att det är jag som har väskan så 10 blatteungar är ute och letar efter mig. De har varit i varenda port och frågat efter en tjej med en hund. De har varit utanför vår dörr och plingat på 3 ggr. De har hämtat släktingar, en av deras mammor var tex hos grannen igår kväll och sa "Min pojke har tappat sin väska, och en tjej har stulit den"

The biathes are going DOWN! kan sätta 1000 att det är detta tuffa killgäng som kastade en bajspåse på vårat fönster för någta månader sedan. Och som stjäl grejjer nere hos jour livs. Jag är verkligen inte rasist, men dessa 5 ungar tycker jag man ska sätta på en bananbåt hem till deras jävla kamelland.Holding on.


LOST

You might be a big fish
In a little pond,
Doesn’t mean you’ve won
‘Cause along may come
A bigger one

And you’ll be lost,
Every river that you tried to cross,
Every gun you ever held went off
Oh and I’m just waiting 'til the firing stopped
Oh and I’m just waiting ‘til the shine wears off

.

Det här har varit en rätt sjuk dag! Kortfattat kan man säga att jag numera är hatat av varenda neger i fröslunda och numera behöver manligt sällskap utomhus :P , men jag har också varit och handlat, varit på systemet , städat , satt upp tavlor och dylikt.

Tänkte lägga mig snart och försöka sova bort all värk i rygg och armar :)

Stelopererad.

Varenda muskel nedanför vänstra axeln ner till låret känns totalt sönderslagna. Ungefär som man har fruktansvärd träningsvärk. Armbågen är uppskrapad och stukad, underarmen likaså. Jag har grus i handen. :P

Gjorde övergångar med dexter på ridbanan trav-galopp-trav-galopp. Han blev skitpigg efter förta galoppen och började rusa och stressa. Hade jag haft bra skor hade det antagligen inte hänt. Såklart hade jag ett par hala gympaskor på mig. Tappar båda stigbyglarna. Det roliga i allt var ju att jag ramlade inte i kaoset utan när jag återått kontrollen. Ramlade iaf av och slog i ena sidan, mina ben skakade som asplöv efter typ 3 minuters rodeo.

Etersom han fortf är ung, oefaren var det bara att sitta upp igen och iaf få till ett par bra galopper innan man slutade.

Såklart var även häst nummer 2 styv i huvudet idag. Helt rak i vänstersidan, gick mot handen och var allmänt bråkig och gjorde vad som helst för att slippa samarbeta. Jag var också helt slut, efter ungefär 8 h hästar igår däckade jag direkt när jag kom hem :)

Get me started.

Från nya albumet som kom igår. Jävligt bra faktiskt.Come please take my hand,
And lose control,
We will land somehow,
In our privacy

Now heres a lie,
I love you,
I want to live,
And Im going to heaven too,

But I want you,
Kill time with me,
Forget the lonely nights,

Get me started , ( started ),
In our time,
Your visions will rise,
Get me started, ( started ),
Its alright,
Your problems will die,

Hästpass.

Imorn laddar vi för hästpass. Körskolan morgon-förmiddag, ärenden och lunch på stan, träffa Johanssen och Smulan ? , åka till stallet, rida och dona, hem äta och byta stall för ridlektion på kvällen. Men horselover som man är gör det ingenting att tillbringa 6-7 h i stallet en dag . :)

Trött"

Som ett as har jag varit hela dagen. Gick upp kl 6 , har intensiv kurs teori på körskolan ons-fre. Ingen frukost eller kaffe fick man och jag höll på att somna ståendes när jag kom in pga av väldigt några timmars sömn i natt.

Har pluggat och varit nere på stan. Lunchade och shoppade lite nya kläder. Skyndade mig hem och tillbaka till stan och hade en lektion på körskolan vid halv 6 . Nu har jag fortsatt plugga lite medan Calle är på match .

Svårt att hinna med allt. Plugga 100 % , vara på körskolan flera gånger i veckan, stallet, hundar och sen allt annat kul och icke kul som måste hinnas med. :) Men jag älskar verkligen mitt liv nu .  Jag håller på med det jag älskar, ska så småningom starta utbildning till ett drömjobb , Jag har världens finaste vänner och pojkvän.

Är jävligt TACKSAM och glad <3Shopping.

3 basplagg.

.

Ska ner och luncha på stan.. Tänkte knåpa ihop ett jättefint inlägg med massa fina bilder från igår. Ska först få allihop av Johansson , 600 MB genom msn/delad mapp. Sakta men säkert!

Lördagen i bilder...

Inte en enda bra, men vad spelar det för roll :)Jag och mitt kärlekspizzabarn Jörgen

Snyggingar.

Pressfotograf Malin Johansson


Ilonan


och Dexter High