Nu bor vi hemma igen.

I torsdags natt sov vi hemma för första gången på 2 veckor. Badrummet är klart nu och vi är så nöjda! jag jobbade ända till kl 20 den kvällen  men sen köpte vi hem thaimat och premiärbadade i badkaret. Det är första gången jag äger ett badkar sedan jag flyttade hemifrån för 8 sen.  Nu kunde jag ju inte bubbla pga av magen men nöjd ändå låg jag och blötte omkring som en liten fet fisk. 

Bäst av allt var nog att sova i sin egen säng efter alla nätter borta. Vi har ju sovit i varsin 1.20 säng nu så det var skönt att flytta in i samma säng igen, och ja vi provade att dela 1.20 säng en natt. Det går inte när man har samma omkrets som en ko . Gladast av alla var nog äldsta katten att vi var hemma igen , vaknade ex antal gånger av slick i ansiktet , att hon gnodde sitt ansikte mot en eller kurrade en i örat.  lilla vännen :)

Annars har vi haft det väldigt bra hos mamma och pappa. Jag förstår att man gärna bor tillsammans med föräldrar i andra kulturer , det är väldigt mysigt att bo tillsammans.

A hade även en annan överraskning här hemma när jag kom hem i torsdags , en liten overall och tossor som lilleman kan ha på vägen hem från BB och under mysiga promenader i vagnen. Och inte vilken overall som helst utan den som jag suktat som en galning efter.  En ljusblå pico från mini rodini. Helt fantastisk! 😍😍😍bild : v.34 (33+0)

Haha kanske inte så konstigt man har det tungt när det ser ut som man svalt en medicinboll 😝😄🙈


Välkommen v.34


Ännu en vecka har trillat förbi. En vecka kvar att jobba nu, det känns väldigt skönt. Det är otroligt jobbigt och tungt att vara gravid nu och jag känner faktiskt att jag inte orkar med mina arbetsuppgifter. Går jag längre sträckor en dag får jag fruktansvärt ont i både magen och ryggen , hela magen drar ihop sig, blir hård som en boll och gör ont. Samma vid olika lyft , får också väldigt ont så det är väl egentligen först nu som jag känner att vissa saker pallar jag inte med alls. 

Haha det är så totalt oglammigt att vara gravid , man blir lite låst i sin egen kropp och det känns så konstigt och fel att låta Andreas få kånka och bära och fixa. Men allt som gör ont struntar jag ju i såklart , jag vill ju inte skada eller sätta igång födseln redan nu. 

Jag är svullen i kroppen och känner mig fetast i mellersta Sverige , säkert inte helt orimligt ändå. Haha jag boar även som en galning där hemma , inte särskilt lyckat när man redan är inredningstokig.  Jag vill bara städa och fixa och måla och vadfansomhelst typ . Ska bli skönt att sluta jobba , kunna fokusera på att boa in sig och greja där hemma.  Tänkte fira mammaledigheten 
med att börja tvätta upp alla barnkläder ♡ Samtal Aurora.

Idag har vi varit uppe på Aurora och pratat kring vår förlossning. Träffade en superbra barnmorska som jobbar inne på förlossningen , vi fick prata mycket kring oss , vår graviditet , tankar kring förlossning m.m 

Jag har varit ganska nervös inför detta samtal då
Jag har blivit rädd för att bli dömd eller inte tagen 
På allvar. Vad jag kan känna med min vanliga barnmorska är att allting är normalt.  Det spelar ingen roll vad jag säger , eller hur jag känner , det är vanligt och hör graviditeten till . Ibland får jag känslan att bli lite klappad på huvudet och attityden att jag verkat tro att vara gravid ska vara någon dans på rosor.  

Det är tvärtom mot hur jag känner men man kan bli orolig för vissa symptom , eller avsaknad av andra och som man vill prata med någon kunnig om. Ja det känns viktigt att bli tagen på allvar och att inte någon viftar bort det som något vanligt.  

Denna barnmorska var däremot super , hon verkligen lyssnade och förstod. Hon tyckte ointe samma sak som mig i allt men hon kändes förstående och att vår uppfattning var viktig utan att hon försökte övertala oss med massor av argument. 

Vi ska ses igen om 2 veckor och då har jag fått läxa att läsa boken "att föda utan rädsla " 


bygge dag 14

Nu är det i stort sett klart 😊
Ledig tisdag = VM tisdag

När man ändå är ledig sitter jag hemma och tittar
På VM.  Undrar hur många det är som  sitter uppkopplade ändå via internet på jobbet . Haha 😄 Charlotte Kalla kan man ju inte missa en ledig dag , men snart blir det att åka ut till radhuset och storstäda, ska bara kika klart när finskorna kör in i mål.  Lilla Ulla sitter och solar sig. Tror hon längtar efter vår sommar och värme. 😎😎kyla är inte divans bästa årstid 

Extremt hormonell.

Lite halvdött på denna sida , har inte mått så bra senaste dagarna så har mest vilat och tagit det lugnt. Efter jobbet på söndagen var vi med mamma och pappa på bio. Vi såg en väldigt bra film som heter The theory of everything.  Det är en sann berättelse om Stephen Hawking, en vetenskapsman som får als och domen 2 år att leva. Han lever dock än idag över 70 år gammal och det är berättelsen om hans liv. Jag blev så otroligt tagen av hans vilja att leva trots hur han blir sämre i sin sjukdom, deras kärlek till varandra  och hur man alltid kan behålla humorn och glimten i ögat även när det mesta känns svårt. 

Det är en väldigt bra och fin film och jag grät mig igenom hela typ. Hahaha 


igår låg jag hemma hela förmiddagen, vissen med vidrig huvudvärk och med så svullna händer att jag har svårt att böja dem. Vissa dagar är man varken pigg eller fräsch , jag kan känna mig så otroligt orkeslös. Pallrade mig iväg föräldrakurs även om jag inte var vidare sugen , men väl där blir man direkt på bättre humör.  Där går vi igenom det mesta praktiska som kan vara värt att veta inför bebis ankomst.  Det är allt från smärtlindring , amning , förlossning och bb , BVC och vad man ska tänka på när man kommer hem. 

Allt möjligt alltså och igår fick vi se en förlossningsfilm. Inte ett öga var torrt i rummet och garanterat inte mina.  Det mesta kan trigga igång tårkanalerna och garanterat filmer på nyfödda bebisar . Det finns inget som kan få mig att börja fulgråta på 2 sek som just det. Det finns så mycket känslor och tankar kring denna dag dåvi ska ses för första gången. Och ju närmare vi kommer denna dag ju blödigare blir jag.  Jag känner mig som ett gående känslomonster just nu och värre lär det bli. 

Det är så svårt och hantera också även om man försöker resonera med sig själv i huvudet ibland. För några dagar sen när A kom hem från jobbet , höll han på med något och hörde inte vad jag sa , när jag då sa samma sak en gång till. Då snäste han ifrån och sa något i stil med "ja vänta lite, jag hör inte två saker samtidigt.  Lite småirriterat men inte alls särskilt farligt men det räcker för att 
Slå på mina "åh gud han är arg på mig känslor" 
Och så var hela gråtkalaset igång.  Det är verkligen galet hur känslig man är. A är verkligem världens snällaste och vi kanske har bråkat 2 gånger på dessa två år vi har varit tillsammans. Och även om vi aldrig bråkar så har han fått mig att gråta ett helt gäng gånger. 

Man ska verkligen tänka sig för 100 gånger vem man skaffar barn med , har man ett blåsigt förhållande redan från början blir en graviditet en riktig förhållandesprövning kan jag garantera. 

Välkommen vecka 33!
Dagarna går såimla fort, man hinner starta på måndagen sedan försvinner bara dagarna och det blir helg igen. Nu är det inte långt kvar , jag mår ganska bra. Vanliga krämpor som jag haft tidigare . Något som jag märkt av senaste tiden är hans position i magen , antagligen för han börjar blir väldigt stor därinne. Dels spjärnar han därinne och bara pressar ett ben eller en arm rakt ut mot magen. Antagligen vill han väl ha mera plats .

vissa dagar/ delar av dagen ligger han väldigt högt upp och då har jag svårt att sitta. Det blir som ett tryck i övre delen av magen (känns lite som om han kläms) och det blir svårt att andas. Han knycklar antsgligen ihop magsäcken också för då får jag det vidrigsste av halsbrännor och konatant illamående.   

och halsbrännan är fan inte att leka med. Den halsbränna jag haft när jag jobbat som värst är inte ens i närheten av denna. Det brinner som eld, sticker som knivar och svider som fan. Ja denna krämpa kan nog slå alla de andra jag har /haft . 

Andra dagar ligger han väldigt långt ner , och då känns det ganska obehahligt då det trycker och sticker neråt . Särskilt i positioner när man ställer sig upp snabbt är obehalig. Men jag föredrar ju att han ligger långt ner snarare än uppe såklart. 

som jag skrev förra veckan så knölar och buffar han mer än småsparkar. Men de växer ju massor under veckorna 28-32 så han har väl inte så mycket plats att röra sig på :) Bygge dag 10
Reklamfilmerna.


Bra att ha eller en förmögenhet i sjön?

Igår var jag iväg och köpte ett par grejer vi suktat efter ett tag.  Lite dyrare saker som man varit lite o valet o kvalet om man har ett stort behov  av. 
Hur mycket man än älskar fina saker är det ju bara trögt att köpa en massa saker för tusentals kronor som kommet stå orörda.  Det ena är en 4 moms mamaroo, som vi tidigt i höstas spanade in när vi var i Stockholm. Verkar helt fantastisk men kostar därefter men vi ger den ett försök. 

Vissa recensioner talar om den som världens bästa "barnvakt" , att de flesta barn älskar den m.m så det återstår ju och se. 
det andra är en Sleep carrier från Najell. En multifunktiinell sak som kan användas både på babynest, lekmatta, bärsele och som en insats i vagnen. Verkar otroligt bra på alla sätt, dels vi som får barn pp vår och sommaren där man är iväg mycket och på språng, då är det lätt att få med honom om han somnat i vagnen eller behöver ha någonstans att sova när man hälsar på hos någon .


Bygge dag 8

 På sjukhuset.

Sitter på sjukhuset denna morgon och tar massa prover. Har varit fastnade sen igår också så mår illa och allmänt halvpyrt.  Men om någon timme får jag gå hem så då ska jag äta lite och sova någon timme. 

är helt ihjäl pga av allt jobb , jobbar 54 h denna veckan, egentligen lite för mycket för denna slutkörda tjockis. Men behöver pengarna och snart är jag ju ledig ändå.  


tjockismagen v. 32
Välkommen v32

Veckorna går undan och nu är vi redan i vecka 32 (31+2). Det är tungt att vara gravid nu , man är tjock och tung , har väldigt ont , jag har jobbigt att sova på nätterna. Måste ligga på sidan pga av magen men då ligger jag och trycker på fogarna så jag vaknar var och varannan timme av att jag halvlipar av smärta i ryggen.  Då får jag vända på mig och ligga 1-2 h på den sidan innan det är dags att vakna igen.haha jag får anlita A till att ha nåt vändschema på mig nattetid.  

Det ska bli skönt att kunna gå hemma snart. Jag är väldigt trött och blir framförallt väldigt trött av att hålla igång. Det känns som att jobbet är det enda man orkar med just nu, när jag kommer hem vill jag bara vila fötter, sova en stund eller titta på en film. Energin orkar inte med alls.

lillkillen blir större och större där inne. För 10 veckor sen kände man små kickar som kändes som poppade popcorn i magen ungefär.  Nu känns det snarare som man har en orm som slingrar sig . Det bökas och stökas och ålas omkring. Ibland tar han spjärn högt och lågt och på fler ställen. Han kanske sträcker på sig eller nåt.  nu är han ca 40 cm lång och väger runt 2 kg. Fina stora killen , snart är du här ♡


 

Bortskämda lillkillen 😍

En minibil som han inte kommer kunna ha på länge , men som gör sig underbar som inredning så länge.  

Kanin och "bamsen"Gris från Maileg.  

Fin filt att ha i vagnen eller i sängen. Vit med små blå klossar på. Från RL.igår var vi ävem och köpte vitrinskåpet som ska bli en fin garderob till lilleman. Den har vi inte packat upp än dock.


Jag fick välja skötväska så det blev den blå jag suktat efter 😍

En alla hjärtans dag att minnas ♡

På plats på jobbet igen efter en ledig men fullspäckad helg . Nu är jag gift , det blev fin enkel ceremoni i stadshuset följt av lite fina bilder ute i snön och en fantastisk middag på restaurang tingsgården. 

Det blev precis så bra som vi hade tänkt oss , men enkelt och inte så pråligt. Vi var helt Slut när vi checkade in på hotellrummet vid 23 på kvällen.
Bröllopsresa får vi tyvärr skjuta upp till senare då jag varken kan flyga med magen och A inte kan ta ledigt men vi bokade in oss i änglasviten på bolinderhotell här i stan. Fantastiskt fin så vi är nöjda ändå även om vi inte ligger och solar någonstans nu 😊
bygge dag 4.

Nu är det golvvärme och spotar i taket. Flytspacklat och fixade väggar. Carrie Bradshaw - I do ♡

His ‘hello’ was the end of her endings.

Her laugh was their first step down the aisle.

His hand would be hers to hold forever.

His forever was as simple as her smile.

He said she was what was missing.

She said instantly she knew.

She was a question to be answered.

And his answer was “I do”.tens- beroende

Huh vad jobbigt det är att ta sig omkring på alla isgator.  Det är ju svårt att undvika också när man har 2 hundar hemma så jag kämpar på så gott jag kan. 

Men jag har såå himla ont efter en runda :( igår gick jag dubbelvikt sista 100 metrarna. Som en räddning är min tens apparat som jag fick av sjukgymnasten, det gör susen för onda kroppsdelar! Efter en timmes tens är det en betydlig förbättring och nästan bra igen. Men nu vill jag antingen ha mer snö eller att isen smälter bort. Det är supertufft nu...Jobbdagar

Just nu Sitter jag på jobbet, jobbade hela dagen igår och ska jobba hela dagen idag. Sen är jag ledig imorgon och ska fixa det sista med mig själv och allt bröllopet på lördag. 

Det börjar bli tungt att jobba nu, igår kväll när jag slutade vid 20 så tog vi en promenad med hundarna och när vi kom hem var både händer och fötter tjocka som stenar resten av lkvällen. De ser ständigt ut som korvfingrar och fötterna värker kvällstid.  Det är det enda som känns tråkigt inför lördag, jag får inte på mig ringarna .

Jag provade att sätta på dem häromdan och det var på det berömda hittefåret att jag fick av dem igen, jag vill ju verkligen bära dem på lördag men jag vill verkligem  inte klippa upp några av mina käraste ägodelar. Svårt! 

Första natten hos mamma och pappa inatt , vi tänkte det var bäst att sova borta för vi inte skulle kunna duscha hemma . Men de hade bla stängt av allt vatten så man kan varken kissa eller ens dricka vatten i köket. Köket har de även plastat in helt så det hade nog varit lite svårt att laga mat också.  Haha 

och utan toalett är ju omöjligt att bo i när man har en liten unge i magen som ligger och trycker på blåsan ständigt och jämt. Han ligger så jäkla långt ner ofta så jag överdriver nog inte en enda gång om jag kissar 30 ggr per dag. 

Bygge dag 1.

Det är för sent att ångra sig nu va.... 😁🙈

Nu är det igång!

Klockan 7 imorse packade jag ihop det sista och hop😘😙😙😙😙😒pade in med hundarna i bilen.  Nu är det fullt med hantverkare hemma som ska fixa vårat badrum. Äntligen! 

Vi har tagit vårt pick och pack och bor nu hemma 
Hos mamma o pappa ett par veckor. gud vilket röjande det blev igår , de ville ha helt renplockat från kök , tvättstuga och badrum, plus att vi packade iordning för oss och djuren.  

Bye Bye fula blåa badrum , Hej badkar , helkaklat och allmänt mycket finare badrum 😄

lilla ulla installerar sig på nya stället. Haha 

Ego- måndag

Igår hade jag en hel eftermiddag för mig själv. Först var det dags för "vattengympa för gravida med rygg och/eller bäckenbesvär" , alltså ett helt gäng tjejer i ungefär samma veckor som inte gör sig så bra i träning på land.

Men i vatten däremot , gud vad skönt det var att kunna träna igenom hela kroppen utan att ont, obehag eller att magen drar ihop sig till en boll. Att kliva upp på land igen var däremot inte Lika kul , man blev snabbt påmind hur stor och tung kroppen är. Jösses jag kravlade nästan upp på land.  Hahaha 


sen var det dags för 90 minuter teckenspråk, nu har vi ju kommit en bra bit Påväg så igår hade vi mycket samtalsövningar. Svårt men nyttigt att få lite flyt i språket , vi kan ju ganska många tecken nu! Tänkte köra hela vägen in till jag ska föda , vi lär oss så himla mycket och läraren är väldigt bra
 . Hur coolt vore det inte kunna hyfsat flytande teckenspråk i sitt framtida yrkesliv? :)

 
 

Om en vecka är jag gift.

Ett annat efternamn har jag också då, eller i alla fall ansökt att byta till. Känns konstigt att byta nu bara sådär efter att ha hetat samma i typ 27 år.
Men jag gillar mitt nya massor , får väl öva lite autografer framöver så inte min signatur ser ut som en blind 3 årings . Hehe 

nu är i stort sett allting klart, klänning och skor är köpta. Håret är klippt och färgat, naglarna är förlängda, ringarna är köpta och graverade.  

Restaurang är bokat och maten är bestämd, bröllopsnatten är bokad på hotell och fransar ska
Göras i veckan. Hindersprövningen är godkänd och vi är varken syskon eller gifta till någon annan.  Hahaha 

Nu är det bara längta kvar , bestämma smink och 
Hår, och små fixa med det sista så det blir en fin dag. 


Välkommen vecka 31.

Http:// "Det är ganska trångt här inne." Ditt barn kommer att verka vara mindre aktivt allt eftersom veckorna går. Färre rörelser betyder att det går åt rätt håll. Bebisens rörelser blir helt enkelt mer regelbundna, och dessutom finns det inte längre så mycket utrymme i livmodern som det fanns för några veckor sedan.

Vikt och längd. Din bebis är ungefär 28 cm från hjässan till rumpan (43 cm i utsträckt tillstånd) och väger cirka 1,5 kg. Den har legat i fosterställning, med benen uppdragna, i några veckor vid det här laget. Bebisen har fortfarande en bra bit kvar att växa – den kommer att öka ungefär ett kilo till i vikt den här månaden. Och om nio veckor är den redo att träffa dig för första gången! 

Andfåddhet. För några månader sedan kanske du började känna dig andfådd, och nu har du förmodligen ännu svårare att få tillräckligt med luft. Det beror på att din växande livmoder trycker upp mellangärdet mot lungorna. Om barnet ligger lågt kan du känna dig lyckligt lottad – om barnet ligger högt är det ännu svårare att andas. Om du märker att du flåsar och stånkar mycket, varva ner och ta några djupa andetag (så djupa som möjligt). Mot slutet av graviditeten (omkring vecka 37 eller 38) kan det kännas bättre när bebisen sjunker ner i bäckenet och trycket på mellangärdet och lungorna därmed lättar. 

Egna tankar: Trångt och tungt håller jag med om. Ibland är det jäkla bökande där inne och ibland när han sträcker på sig kickar han på magen åt två håll och man får lite uppfattning hur stor han faktiskt är nu.

Flåsande har jag haft länge vid promenader eller ansträngning men det är lite jobbigt att andas stundtals. Särskilt när man lägger sig på rygg eller vissa lägen man sitter är det jobbigare att andas och är lite obehagligt.  

Magen växer mycket nu och känns tung. Man går gärna som en svankande anka för att kompensera upp vikten på framsidan. Men annars mår jag väldigt bra med min lilla inneboende. börjar dock bli nervöst nu när vi både fått brev till föräldrakurs och förlossningssamtal. Sjukstuga.

Äntligen sovmorgon.  Känner mig helt ihjäl, mestadels pga min Förskylning. Kände av det redan på jobbet i onsdags då det kliade hela dagen i halsen. Kände mig även hängig och frusen. Hade heldag på jobb även igår och var supernervös att behöva sjukskriva mig för jag var bombsäker på att jag skulle få feber.  


Peppar peppar verkar jag klara mig från det. Är fortfarande väldigt hängig och med ont i hals och 
Väldigt Förskyld men jag slipper avboka massor av jobb i alla fall. Tror det har räddat mig att jag tog spruta för influensa denna vinter. Vi har även investerat i en jospress så apelsinerna går i kilovis denna veckan.  Haha 

ska ligga och dega i sängen fram till lunch , sen ska jag försöka tagga för 30 h jobb i helgen. :)
en månad på sjukhuset.

Det blir mycket sjukhus nu, tätare kontroller nu sista veckorna , tjockissim och nu är det även dags för föräldrakurs och ett besök på förlossningen.  

Känns tråkigt att de lagt föräldrautbildningen dagtid kl 13-15 , så nu kommer jag ju antagligen få gå själv på kursen.  Hoppas A kanske kan få ledigt någonting för att gå men det är ju inte så lätt att få ledigt två h per vecka i 4 veckor plus 2 bm besök som han också vill följa med på...Dålig uppdatering

Lite dåligt på inspiration här. Sista hela månaden att jobba nu så jag kämpar på så mycket det går och somnar typ i bilen på vägen hem. 

En kul sak att berätta är att vi var iväg till Västerås igår eftermiddag och köpte kakel och klinker. Vi har hittat ett företag som vill göra vårat badrum, så vi ska ha ett planeringsmöte på söndag eller måndag.  Förhoppningsvis börjar renoveringen av badrummet redan i nästa vecka.  

Ju förr desto bättre , jag längtar efter att kunna tillbringa mina sista preggo veckor hemma i ett badkar , lite tidspress är det ju ändå då det är 72 dagar kvar idag till bebis kommer. Dessutom bbehöver vi ju tid att städa undan allt byggdamm och stök som blir med en renovering . .