ultraljud och barnvagnsköp

i måndags rullade vi iväg mot Linköping för ett 3d ultraljud på lille ♡ i magen. på rutinultraljudet i november kunde bm tyvärr inte se vad det låg i magen. Och vi som ville veta blev såklart än mer nyfikna. eftersom vi även ville göra ett 3d och 4d ultraljud beställde vi ganska snart en tid.

I måndag var det alltså dags och båda var väldigt nervösa. haha. ultraljudet var helt magiskt , vi kunde se honom så tydligt. för ja, det är en liten grabb som ligger i magen :D vi har fått massor av fina bilder och videor med oss hem , kan verkligen rekommendera alla gravida att göra dessa ultraljud då det blir en helt annan upplevelse än de vanliga i 2d. det är värt varenda krona och jag skulle gärna göra om det varje vecka fram till det är dags .

vi passade även på att åka förbi en butik i Linköping och köpa den vagn vi vill ha. Så nu står äntligen vår drömvagn hemma hos oss och inte i någon butik. kändes lite konstigt att köra ut den själv från butiken till bilen, men skönt att den är köpt och klar då det börjar dra ihop sig .


Its a boy ♡♡😍😍
Dessa namnproblem..

Vi har verkligen svårt att komma fram till något bra namn till lille. inte nog att man ska bestämma sig själv , när man väl kommer till övertala sambon kör det tvärfast. någon av oss har dålig smak på namn för inte kan vi komma överens om samma namn någon gång. hahaha .

vi vet ju inte vad det är i magen så för att göra det hela svårare måste man hitta på tjej och killnamn. jag har i många år haft linnea som givet tjejnamn, sen jag blev gravid är jag inte alls säker längre. andra tjejnamn jag tycker om är Lilly, Felicia, Agnes ,Klara ,Joline,Stella , Julia eller Elise . det lutar mest åt Agnes , och det är också det enda namn som A gillar. haha 🙈

Som killnamn har jag Melker, Loke, James , noah, Malte och Måns. de namnen gillar jag allihop istället och kan inte alls välja vilket av dem jag tycker om mest. 😭🙈prinsessorna på julafton ♡♡♡
Välkommen v.25

Barnet är ca 22 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 680 g i början av veckan och ca 790 g vid veckans slut. Barnet kan ligga så att det trycker på urinblåsan vilket gör att du måste gå på toaletten ofta. Navelsträngen är tjock och elastisk, den innehåller två artärer och en ven. För att förhindra att blodkärlen trasslar ihop sig så ligger de inbäddade i en geléaktig massa, s.k. Wharton's jelly. Mot slutet av graviditeten är navelsträngen ungefär lika tjock som en tumme och mellan 50-80 cm lång. Barnets permanenta tänder bildas, de kommer fram sen när barnet tappat sina mjölktänder.

Allt eftersom magen växer känner du successivt livmoderns tyngd. Det är inte ovanligt att få ont i ryggen, kramp i benen och tryck ned mot bäckenbotten. Vadkramp kan ibland avhjälpas med stretchövningar. Du kan också börja bli rejält svullen om fötter och anklar. Det beror på att graviditetshormonet progesteron gör så att motståndet i blodkärlens muskulatur minskar vilket kan leda till svullnad eller s.k. ödem på fötter och underben. Pröva gärna att använda stödstrumpor och tänk på att röra dig lite extra varje dag.

Egna tankar :
det har varit en väldigt känslosam vecka den som varit. Det känns som känslorna ligger ovanpå kroppen just nu. Jag är extra känslig och lättstött, blir lätt rörd eller ledsen. så oavsett om jag blir glad sur ledsen trött stressad hängig så gråter jag. Det kan vara väldigt jobbigt ibland då jag kan börja storgråta över känslan av total utmattning och diverse gravid symptom när Andreas undrar vad som är galet. Jag har haft såhär sen vecka 15 kanske så han lär ju vara van vid det här laget haha men ibland vet man inte ens själv varför man är ledsen.

Det med svullna fötter tycker jag stämmer bra , har inte sett några skillnader men vissa av mina skor är svåra att få på och av. särskilt typiskt är det att mina varmaste vinterskor är hopplösa att få på sig. ska se om jag hittar ett par bra på rean nu.

Annars verkar den lilla i magen skutta och må bra därinne i magen. Igår var det ett jäkla liv därinne. ibland känns det som någon bökar omkring bara, ibland får den riktiga kickar . ibland får jag en kittlande känsla på magen, känns som att det är något som drar på magen på insidan . en liten hand kanske ?
häftigt är det i alla fall! lille bebis verkar dock gilla att kramas med urinblåsan iaf 😃😃🙈🙈 . det kan vara hopplöst, särskilt när man är iväg på stan, jag HATAR offentliga toaletter och även om jag nu måste använda dem blir man ju kissnödig 10 minuter efter man gått igen. nätterna är ju inte heller en hit när man går upp för att kissa för tredje gången på en natt. haha.
Vilken fantastisk julafton.

Vi började med en mysig promenad i vilsta med hundarna. det perfekta julaftonsstarten har jag alltid tyckt, vandra omkring i lite snö och solsken med sina fyrbentingar.
därefter åkte vi hem och gjorde oss i ordning och vidare till Andreas släkt som vi firade första halvan på dagen. Efter för mycket julmat slocknade jag i Andreas famn under kalle. men å andra sidan har jag nog sovit en kvart under alla kalle i alla år.

På tidiga kvällen åkte vi hem till min familj och fortsatte firandet med mer mat och trevligt sällskap.
vilka fantastiska presenter vi fick i år. Många verkar längta efter sitt barnbarn tror jag för där fick vi verkligen allt vi önskade oss och lite till. Vi fick bla pengar att köpa vagnen vi beställt ,

dessa saker :


presentkort på mq och på stadium, tumvantar , myskläder, bebiskläder m.m

nu ska vi snart upp och iväg igen och fira jul med syrran och hennes kille. Det blir tidiga mornar och sena kvällar, hårt att ha semester haha.
Jag har faktiskt varit noga med sömnen , kroppen orkar inte alls annars. haft det besvärligt med både huvudet och ryggen , antagligen mycket pga av utmattning :)

hjärnblödning vs. hjärtinfarkt.

Jag och min man brukar skämtsamt säga till varandra att han kommer ge mig en hjärnblödning en vacker dag om inte jag hunnit ge honom en hjärtinfarkt innan dess.

han är den där som skulle kunna åka till Ica utan plånbok eller glömma bort vad han ska handla. en aning frustrerande för en annan. häromdagen ringde han mig , då hade han hittat ett presentkort på 1000 kr i plånboken som går ut 2 dagar senare (1 års giltighetstid) som han inte kommer hinna åka ner och lösa in. Jag kan ju få lite halvt panik att man har så dålig koll och nonchalant attityd kring så mycket pengar. hade det varit mitt hade det var inlöst inom en vecka ungefär. 😃

halvt trött på min kille fick jag åka ner. Och då köpte jag något som båda kunde ha glädje av. En jättefin väska från henri lloyd.Andreas kan däremot bli jävligt trött på mig ibland när jag är igång med mina projekt. Jag har nästan alltid 15 pågående projekt här hemma och eftersom jag är en taffel på att snickra blir ofta mina projekt till hans problem. Man hamnar i en liten jobbig sits när man vill ha klart något nu nu nu och sen måste någon annan färdigställa det. hahaha
han brukar sucka åt mig o säga att han kommer få en hjärtinfarkt en vacker dag när han skuttar runt och bygger , hänger tavlor eller målar.

Detta är ett av mina senaste projekt. Jag köpte gamla fönster som vi (Andreas )byggt vitrinskåp till. De är inte riktigt klara då de ska lämnas in för att sätta glas i fönstrena och sen köpa trådlös belysning i skåpen . jag kan inte heller bestämma mig om jag vill ha båda skåpen vita heller. Hehe ett senare problem kanske. men jag är helt förälskad i dem! 😍😍😍
så vi får väl se om han hinner ha ihjäl mig pga hjärnblödning eller om jag hinner stressa honom till en infarkt först. Jag tycker i alla fall vi är ett givet radarpar tillsammans ♡♡♡♡Välkommen vecka 24

egna tankar: magen växer sig stor, tycker det har hänt massor de senaste veckorna.
sen tror jag jag lilla därinne har bytt ställning därinne. I vecka 23 plötsligt en dag så började sparkarna kännas dubbelt så mycket och den kickade som en galning rakt ut mot magen. nu känns det mer som innan , mer dova sparkar som kommer långt ner , rakt ner.

jobbar sista kvällen idag. sen har jag mycket ledigt över jul och nyår. ska blir skönt att varva ner och ta det lugnt :)
Bella aka Kattlover.

Ända sen Bella var liten har hon verkligen älskat katterna. hon gick och bet dem i bakbenen och drog dem i svansen. katterna var ju sådär lagom förtjusta i vad vi släpat hem. sen ena katten fick sina kattungar har hon adopterat Bella till sin förväxta kattunge och det kan vara ett jäkla hålligång med att rengöra hunden eller klappa till henne när hon är bråkig. de två skedar även varje natt. haha

Livia däremot , äldsta gråa katten som blir 7 år i vår , har tyckt att det ska finnas ett säkerhetsavstånd mellan henne och hundarna på minst 60-70 cm. men nog har lilla bullan försökt, varje dag sen hon flyttar hit har hon försökt mysa även med den sura katten. till Livias stora förtret.

men som man säger love conquers all och Bellas ihärdighet verkar ha fungerat . 😃😃😃😃😍😍

Tjockisen är hälsotestad.

Hade en tid på barnmorskemottagningen idag och allt var finfint med tjockisen.
det är mycket som kollas , vi började med det tråkigaste -vågen . och nog blir man både fetare och tyngre. haha.

sen är det allt från klamydia och äggviteprov till blodprov för järn och socker och blodtryck . allt var finfint. tydligen är jag inte immun mot röda hund däremot , en spruta man tar redan i mellanstadiet, så den sprutan måste jag ta om igen på bb sen.

Sen kom vi till den roliga delen. först mätte vi magen som visade på sf mått 23. sen fick vi lyssna på lilla hjärtat i magen som hade hjärtljud på 155. man känner sig alldeles nykär när man får kontakt med den lille genom sparkar eller som idag när vi fick lyssna på hjärtat. Det är så konstigt och underbart på samma gång att den ligger och sprattlar där inne ♡😍
En vecka kvar till jul.

tiden går så himlans snabbt, om bara en vecka är det julafton. Jag tror jag saknar den där riktiga julkänslan eftersom det inte finns någon snö ute.

Jag har i alla fall bara 2 arbetspass kvar på jobbet innan jul. ska bli skönt med långledigt och kunna varva ner ordentligt med den lilla i magen. Igår kväll tapetserare vi hela kvällen och i måndags hade vi sara och Åsa över, S är hemma över jul så då firade vi det med lite kaffe o lussebullar .

ska försöka åka ner på stan på fredag och köpa de sista presenterna , vill gärna försöka slippa de värsta köerna i nästa vecka, även om vi nog kanske tar en sväng på stan då med :)
annars längtar jag efter en helg i matens tecken då vi både ska äta julbord ett gäng kompisar och jag ska iväg och äta julbord med ett gäng kollegor .
för att avsluta fint på söndagen blir det kalas och lite såna trevliga kalorier . jag lär vara rund och fin på söndag kväll . haha


men det blir nog en väldigt rolig fullspäckad helg, och sen är vi redo för ett gäng mysiga dagar med familjen då vi bara ska njuta av god mat , fina presenter och trevligt sällskap. :)

Rosaprinsessa.se.

Kan någon se vilka dessa snyggingar är? hehe , Tofva som hon heter som äger hemsidan målar personliga tavlor tex dessa familjeporträtt . Här är vi hela gänget och texten under fick vi också bestämma.

jag är väldigt nöjd , denna tavla ska få hänga innanför dörren i hallen. nu har hon visserligen beställningsstopp innan jul men perfekt present att ge bort. in och kika på sidan , finns mycket mer fint !
Lucia ♡

Sitter uppe och myser framför lucia. det var rätt segt att komma upp , trött som en mullvad, men nu ångrar jag det inte.

fantastiskt vackert.
Ny vecka

Barnet är ca 20 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 465 g i början av veckan och ca 550 g vid veckans slut. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Barnets hörsel förbättras och det kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför din kropp. När ditt barn föds kommer det att känna igen din röst både på tonläge och på rytm. Du kan stimulera ditt barns utveckling av nervsystemet genom att prata med och sjunga för ditt barn redan nu

Allteftersom magen växer så påverkas din matsmältning. Du kan uppleva förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan lindras om du äter många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. En promenad efter maten hjälper matsmältningen.

Kanske kan du nu känna barnets kroppsdelar genom bukväggen, en liten fot eller ett knä? Ligamenten som håller upp livmodern töjer sig när barnet rör sig, det kan ibland orsaka smärta i sidan av magen. Det är helt ofarligt. Många kvinnor upplever det som att det drar och känns obehagligt i sidan av magen. Smärtan skall försvinna om du vilar annars ska du ta kontakt med sjukvården.

Egna tankar :
det är mest ryggen och ichias som spökar, som det gjort ett tag nu. bitvis gör det väldigt ont särskilt på kvällarna. annars är det lite halsbränna bara.bebis lever rövare mer och mer där inne , varje gång jag försökt filma buffarna eller visat Andreas han h*n slutat . haha jäkla bebis. men igår kväll härjade h*n runt därinne och då fick Andreas se ett par stycken och kunde även känna dem utanpå magen . magiskt ♡Julafton för shoppinggalna preggos

Har fått hem lite saker jag beställt den senaste tiden . hela internet svämmar över med fina saker och jag vill ja Allt. Rena döden för ekonomin. har hittat massor av bra ställen på nätet där privatpersoner syr stickar virkar massor av fina saker . hos dem slipper man ofta överpriser och kan ofta komma med egna förslag på saker man vill ha . tyvärr är jag ju helt talanglös på syslöjd (Andreas brukar sy mina kläder om det behövs ) så jag köper mer än gärna av någon som har talang :D

senaste fynden är en mobil man kan hänga i vagnen med 3 ugglor , en fantastiskt fin elefant och en amningskudde med hästar på 😍😍😍😍
Det där med hemlisar...

Haha jag är sämst med att hålla hemligheter, särskilt så här inför jul och födelsedagar då vill jag bara veta Nu Nu NU vad jag ska få och berätta vad jag ska ge bort. helt efterblivet jag vet ....

I år önskade sig min kille en enda sak, ett Playstation 4. jag har försökt att lirka lite efter andra saker han vill ha då jag kan tycka det är lite dyrt att ge honom ett Playstation med både en bebis på ingång och pågående renoveringar här hemma. Men nej det var vad han ville ha.

Suck ,det är lättare med presenter till tjejer , de önskar ju sig ungefär 80% av det som finns att köpa i butikerna 😍
men samtidigt bestämde jag ganska tidigt att det är väl självklart han ska få det han vill ha. Han är så fantastisk fin mot mig , han vill alltid att jag är glad och mår bra (såklart) men det visar han ofta genom fina gester. till exempel alla kvällar jag jobbar sent .(slutar vid 20) så frågar han alltid om han ska fixa mat till jag slutat . han har varit en hjälte i denna graviditet , han tröstar mig när jag har mina preggo gråtattacker och han kramar mig när jag är orolig. han har verkligen ett hjärta av guld och kräver aldrig nåt i gengäld för det han gör för andra. Han gör mig till en bättre människa då jag vill göra honom lika lycklig som han gör mig.
i ett hus fullt av brudar (en tant , 2 katter och 2 hundar ) kan det ju ibland bli lite svårt att hävda sig som ensam karl , så det är väl klart han fick en manlig pryl.

men ja och mina hemlisar kunde ju inte hålla mig i 2 veckor så jag frågade honom om han ville öppna sin present lite förväg. det ville han ju såklart , han skrek som en liten tjej i en kvart ungefär 😃😍🙈

ett vitt Playstation 4 med extra kontroll och Fifa 15 spel fick han . man lär ju inte se röken av honom över jul och nyår. men det är han fasen värd! :D


Säg hej till lilla Minion!

Fick prata med en väldigt vänlig barnmorska idag som skulle försöka hjälpa mig med en tid för min foglossning. det fanns inga tider kvar i december , och i januari hade de inte lagt ut tider än så det gick inte att boka upp sig på någon tid utan de kommer skicka hem en tid på posten. känns som en lång tid kvar att vänta bara, ska försöka forska i om man kanske kan gå privat till någon.

4 veckor kan vara väldigt lång tid om man har ont, nu har jag fått ett foglossningsbälte i alls fall så hoppas det kommer hjälpa.

Tänkte presentera lilla Minion i magen också , som lever rövare där inne för tillfället 😍😍 hen får gå som Minion tills vidare , vi har visserligen namn klart redan men vad det blir tänkte vi hålla för oss själva ett tag till .Här är hen 12 veckor gammal och ca 3 cm lång. lite skillnad mot nu när lilla är ca 20 cm lång! :) Jag tycker ändå det är häftigt att det ser ut så pass mycket som en bebis ändå. Det är lika häftigt varje gång vi får titta på mini, när hen var såhär stor hoppade och skuttade hen runt på hela uterummet. Skit gulligt! det har alltid varit lika skumt att se bebisen hoppa och sparka på skärmen , fast man inte kunnat känna något i magen. Första rörelserna kände jag i vecka 15-16 (väldigt svaga dock) så jag kunde visserligen känna rörelser på rutinultraljudet vi gjorde i vecka 19 . men då kände jag kanske 1 av de 20-30 kickar vi hann se på skärmen.Här suger mini på tummen. Vår fina lilla mini. För första året känns julklappar rätt överflödiga när man har sin högsta dröm i magen ♡

Nu är väntan över, nu verkar bebis ha kommit . 😄🙈
Idolfinal.

Igår var vi ett gäng som samlades för en god middag och idolfinal hos ett kompispar ute i mälarbaden. Även de är gravida och ska ha bebis drygt en vecka innan oss. Vältajmat 😀
hon hade redan fått sin penning klar från februari, känns så sjukt att man kanske kommer vara mammaledig om 2 månader. Det är ju bara några veckor kvar , skulle dock vara skönt att kunna varva ner på sluttampen. får mer och mer problem med min foglossning, både igår och idag har jag haft superont i ljumskar och rygg 😟

har i alla fall bestämt att jag ska ta kontakt med sjukhuset det första jag gör på måndag för att försöka få hjälp med detta . Det lär ju inte bli bättre med tiden tyvärr.....Ny vecka idag.

Bebis:
Barnet är nu ca 19 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 370 g i början av veckan och ca 450 g vid veckans slut. Barnet växlar mellan sömn- och vakenhetsperioder och har redan en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest aktivt medan det vaggas till sömns när du håller igång. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller utvecklas mycket under den här tiden.

Mamma :
Ditt hår känns kanske tjockare än vanligt, det beror på att du inte tappar speciellt mycket hår under graviditeten. Efter att barnet är fött tappar du hår som vanligt igen. En del upplever till och med att de tappar mer hår än vanligt under amningsperioden. Ditt tandkött kan svullna och det är viktigt att du sköter din tandhygien noga. Även fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna kan påverkas. Undvik stark sol.

Egna tankar :
jag mår väldigt bra just nu. Efter en fullspäckad dag kan jag ofta få problem med ryggen och svaga sammandragningar men jag vet ju om det så jag har dragit ner på tempot en hel del. Det är mysigt med alla små buffar i magen , min livmoder ligger i framvägg vilket gör att man inte kan känna sparkar lika lätt då den dämpar sparkarna. men nu senaste tiden känner jag bebis i stort sett varje dag. Det är sjukt häftigt att tänka att det ligger en liten människa därinne som buffar mot en. även om jag vetat länge att jag är gravid är det svårt att förstå ändå.
magen växer som aldrig förr, hen verkar vilja bygga ut sin lägenhet därinne och jag börjar fundera på hur stor man blir innan detta partyt är slut. jag kan ju redan extraknäcka som jultomte. hahahadagens tankar 🙈
Nattankar...

klockan är 03.38 just nu och jag ligger vaken i vanlig ordning . brukar vakna mellan 3 och 4 varje natt och ligga vaken 45 min -60 min . I början var det rätt störande men nu efter ca 8 veckors uppvaknande nattetid är jag ganska van haha.

är annars inne i en tröttperiod där jag skulle kunna sova hela dagarna . brukar känna mig sova trött strax efter middagen på kvällarna vid 19 och mellan 21-22 sover jag varje kväll. är jag ledig utan väckarklocka vaknar jag runt 9 dagen efter och ändå kan jag känna mig trött på dagarna . förstår ju såklart att man kan bli trött av detta tillstånd men det börjar kännas lite överdrivet och jag funderar på om det kanske är järnbrist kanske?

annars mår jag helt fantastiskt bra över den lilla i magen, hur trött man än är eller om ryggen känns som den ska gå av på mitten så kan det räcka med en liten buff i magen och jag skulle leende kunna gå med alla krämpor i världen . Det skulle dock vara kul om man i alla fall hann heja på sin man när han kom hem från jobbet innan man börjar leta upp första bästa sovplats. man känner sig lagom trevlig mot honom . hahaha 🙈

igår var vi iväg och köpte en hylla som jag velat ha länge. kruxet har varit att de inte längre går att köpas nya och de begagnade som säljs vill många ha. Jag gav säkert det dubbla nypriset för det tillslut men jag ville så gärna ha det så det spelar ingen roll . den är fantastiskt fin!