Huset med stort H.

Vi springer på visningar mest hela tiden. Det är mycket som ligger ute nu , mycket som är fint men inget som passar oss alldeles perfekt. 

Det finns många fina hus , så det gäller att veta vad det är man letar efter. Om man nu vet det..... haha.. viktigast för mig flera sovrum (så man kan bo där länge ) , stor hall och kök och en stor trädgård.  Ett hus vi gillade massor hade tex bara en hatthylla och skoställ  i hallen plus i stort sett noll plats att tex ställa en vagn .

Nu skulle det väl funka men tänk när man är två vuxna , 3 barn och 2 hundar . En dubbelvagn kanske och en miljard mössor vantar och ytterkkäder som barn faktiskt har.  Då hade man nog varit glad att man väntat in det där huset som fick plats med en garderob..

Sen finns det läckra hus med högt i tak, som ligger centralt och är nyrenoverade och fräscha. Vi tittade på ett förra helgen men med en trädgård som var väldigt liten och i backe så man hade i stort sett ingen trädgård alls . Mäklaren var skitsnorkig när jag tyckte det och sa lycka till att hitta ett centralt hus med stor tomt. Muppigt egentligen då det kanske är viktigare för oss att ha tomt än takhöjd . Man befinner ju sig i olika stadier i livet . Nu vill jag ha en bra plats för en familj , där vi får plats och där vi kan leka i trädgården och kanske ha äppelträd. Det värderar jag 10 gånger högre än att stirra in i en kakelugn från 1802. 

Sen är det ju mycket annat att fundera på. Renovera eller inte renovera ? Vad får det kosta? Ligger huset i ett område där vi får tillbaka pengar vid en ev renovering ? Finns det bra skolor /förskolor/förbindelser om vi nu väljer att bosätta vår familj där långt framöver ? 

Men nu kanske vi har hittat det, det ser väldigt fint ut och vi har bett om en visning . Kräver dock kärlek , renovering och omtanke men det har alla kvalitéer vi vill ha 😊




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback