Havrepappa.se!

Sveriges mest klockrena person! Haha så jävla rolig, skrattade mer än en gång åt detta inlägg ......





Hästtjejer för dummies (kapitel 6)
10 MAJ 2013
Hästvärlden är den konstigaste av alla världar på jorden och hästtjejer är naturligtvis barn av sin värld. En del saker måste du försöka lära dig att förstå, medan annat är så obegripligt att det inte ens är någon idé att ödsla tankekraft på att ens försöka fatta. Idag tänkte jag gå igenom några av de sakerna.

Kapitel 6. Saker du inte skall lägga någon kraft på att försöka förstå.

Det finns så många fällor att falla i när man är tillsammans med en hästtjej. Ibland känns som om man har placerats mitt i ett minfält med förbundna ögon. Man vet att det kommer att smälla förr eller senare, och man vet att det kommer att göra ont. Chansen att hitta ut oskadd är ungefär lika stor som att träffa Michael Jackson i hissen, nu efter att han har dött.

Hästvärlden är den konstigaste av alla världar på jorden och hästtjejer är naturligtvis barn av sin värld. En del saker måste du försöka lära dig att förstå, medan annat är så obegripligt att det inte ens är någon idé att ödsla tankekraft på att ens försöka fatta. Idag tänkte jag gå igenom några av de sakerna.

Det går inte att förstå det här med om hästen skall ha täcke på sig eller inte. Du kommer alltid att ha fel, oavsett vilken uppfattning du har eller hur du gör. Det enklaste är att inte ha någon uppfattning i frågan utan bara följa de instruktioner som du får. Skall täcket av fast det snöar ute, så skall det av. Precis som det skall på om hon säger så, även om du själv svettas i shorts och T-shirt. Det är ungefär lika logiskt som Lottodragningen.

Tro inte att du kan något om hästar och upprepa inte ens vad du själv har hört din hästtjej säga. För det hon sa då var förmodligen rätt i den stunden, men kommer att vara totalt fel när du säger det två dagar senare. Hon kan mycket väl ha sagt att hästen behöver ett kraftfoder med ett högre energiinnehåll, men du kan, lika säkert som amen i kyrkan, ge dig fan på att när du upprepar det hon sagt, så är det fel. Då är det mera protein som gäller.

Hästmänniskor talar om kvoter när de pratar mat till sina hästar. Det är något nästan religiöst och som handlar om treenigheten. Det är dessutom helt obegripligt att förstå om när man inte är hästmänniska eller en högt utbildad agronom. Nöj dig med att förstå att kvoten av det som du har att säga när det kommer till hästmat alltid kommer att vara negativ.

Inte heller är det någon som helst idé att du lägger tankekraft på att förstå en dressyrtävling. Jag har själv spenderat minst femhundra timmar av mitt liv på olika dressyrtävlingar och jag förstår fortfarande inte varför en ryttare är bättre än en annan, trots att de ser exakt likadana ut och gör exakt samma saker inne på banan. Jag har i ett svagt ögonblick kallat dressyr för bingo för tanter, ett uttalande som jag har fått äta upp mer än en gång i mitt liv sen dess.

Om din hästtjej däremot sysslar med hästhoppning så finns det faktiskt en chans att du kommer att förstå sporten. Ja, om man nu bortser från själva systemet med poängräkning då. På det hela taget så är det ganska enkelt, om bommen trillar ner när häst hoppar över så är det dåligt. Den som river minst antal bommar vinner. Ibland spelar tiden roll, ibland inte. Kolla innan tävlingen vad som gäller just den här dagen.

Dock är det viktigt att komma ihåg att det inte spelar någon roll om det bara är en enda bom som faller ner eller om hästen gör ett magplask i hindret och river allt, inklusive hinderstöden. Det är alltid lika fel oavsett om bommen blåser ner eller om det är plockepinn på banan. Om du är hästkille till en hopptjej, så skall du känna dig lyckligt lottad.

De killar som är tillsammans med hästtjejer som sysslar med fälttävlan borde få en medalj. Det är en tävlingsform som går ut på att de rider både dressyr och hoppar. Som om inte det vore nog så skuttar de dessutom avslutningsvis över stockar i skogen. Allt i en och samma tävling.

Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att tävlingar i fälttävlan tar en evig tid att genomföra. Dessutom så är det också fullständigt uteslutet att någon nu levande människa skall förstå hur poängsystemet är uppbyggt, och vem som tillslut vinner. Det är ungefär lika uppenbart för en okunnig åskådare att hänga med i poängen som det är att förstå vem som vinner i Tai Chi. Tålamod och förmåga att befinna sig i nuet är bra egenskaper som man till en fälttävlanstjej.

Idag har vi behandlat ämnena täckesrutiner, utfodring av häst samt hästtävlingar. Jag inser nu att detta med saker som man aldrig kommer att förstå som kille till en hästtjej är ett enormt ämne att greppa över. Det finns så mycket obegripligt! Jag får helt enkelt göra så att jag återkommer till detta kapitlet allt eftersom medan Hästtjejer för dummies tar sin form.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback