Välkommen v.40

Barnets totala längd är nu ca 48 - 52 cm och det väger ca 3,39 kg i början av veckan och ca 3,56 kg vid veckans slut. Det är fullt utvecklat och kan nu lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Ge barnet all din kärlek och omvårdnad. Nästan allt fosterfett är borta. Vanligtvis klipps navelsträngen ca 2-3 minuter efter att barnet fötts (gäller friska fullgångna barn). Då går barnet inte miste om den sista mängden blod som finns kvar i navelsträngen efter födseln. Efter födseln lossnar moderkakan. Barnets huvud kan vara kraftigt omformat efter passagen genom förlossningskanalen. Det kommer att återgå till sin runda form inom de närmsta dygnen. 



Mamma: 

Sista veckan av graviditeten! Du förväntas föda snart, men endast ca 5 procent av alla barn föds på den beräknade förlossningsdagen. Räkna med plus/minus två veckor Om förlossningen behöver sättas igång så görs det på förlossningen/BB i vecka 42+0, tidigare om det finns medicinska skäl. 
Egna tankar :
Smärta och längtan! Endel känningar , mycket krämpor och sen massor av längtan efter lilla G.

man är som en fet gammal parsa som inte orkar med någonting alls. Allt är jobbigt tungt och smärtsamt. 
Det är dock skönt att vara hemma och ledig, så jag passar på att städa , rensa garderober och allmänt röja runt här hemma.  



Egna tg



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback